Elinvoimavaliokunta, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Ajankohtaiset asiat

Perustelut

Elinvoimajohtaja kertoi Zempin toimijoiden ulkotilantarpeesta. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että talon eteläpäädyn tila voitaisiin vuokrata tähän käyttöön.

_____

Elinvoimajohtaja kertoi yrittäjän kysymyksestä saada tontti Riihivainiolta kalustoa varten. Suunnitelmissa olisi rakentaminen noin viiden vuoden kuluttua. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että tontin luovutuksesta voitaisiin keskustella, mikäli rakentaminen tapahtuisi aikaisemmin, kahden vuoden sisällä.

_____

Elinvoimajohtaja kertoi vetytankkauspisteen sijoittumisen kyselystä. Rakentaminen olisi vasta n. 2025. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että etsitään sopivaa paikkaa ja jatketaan neuvotteluita. 

_____

Tekninen johtaja kertoi Kempeletalon kuulumiset. Tarjouskilpailussa ei tullut kiinnostuneita ehdotetulla mallilla. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että projektia jatkettaisiin mallilla, jossa kunta ostaa kunnan käyttöön tulevat tilat ja tarkastellaan tärinän vaikutukset alueella uudelleen kaksoisraide huomioiden ja rakennetaan yläkerroksiin asuntoja kiinteistöosakeyhtiön omistukseen, mikäli se on mahdollista.