§ 4 Paikallisen järjestelyerän jakaminen 2023 / KVTES

Lataa 

244Dno-2023-348

Päätöspäivämäärä

1.6.2023

Päätöksen tekijä

Kempele Akatemian johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 6 luvun 11 §:n mukaisesti kunnanjohtaja päättää johtavien viranhaltijoiden palkkauksesta ja muun välittömästi alaisensa henkilöstön palkkauksesta. Muun kuin 1 momentissa mainitun henkilöstön osalta palkkauksesta päättää palvelussuhteeseen ottava viranomainen.

Kuvaus

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen piirissä olevan henkilöstön osalta on jaossa paikallinen järjestelyerä 1.6.2023 alkaen. Järjestelyerän suuruus on yhteensä 1,9 % KVTES:n palkkasummasta. Järjestelyerän summa koostuu virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa sovituista kolmesta eri kohdasta: a) paikallinen järjestelyerä alun perin 0,4 %, b) lisäys paikalliseen järjestelyerään (verrokkialojen vaikutus) 0,3 % ja c) palkkojen kehittämisohjelman 2023–2027 mukainen järjestelyerä 1,2 %

Paikallista järjestelyerää kohdennettaessa ensisijaisia tavoitteita ovat henkilöstön saatavuuden turvaaminen, paikallisten palkkausepäkohtien korjaaminen sekä tuloksellisuutta ja tuottavuutta edistävien toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyjen tukeminen. Paikallista järjestelyerää voidaan käyttää tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin ja/tai henkilökohtaisiin lisiin tai vastaaviin korotuksiin.

Työnantaja ja henkilöstönedustajat ovat neuvotelleet järjestelyerän käytöstä 8.5.2023. Neuvottelussa saavutettiin yhteinen näkemys.

Päätös

Päätän, että järjestelyerä jaetaan 1.6.2023 alkaen paikallisneuvottelussa sovitun mukaisesti. Päätöksen liitteeseen on kirjattu järjestelyerän jakaminen tehtäväkohtaisten palkkojen osalta.

Allekirjoitus

Anne Toppari, vs Kempele Akatemian johtaja

Organisaatiotieto

Kempeleen kunta