Kunnanhallitus, kokous 26.6.2023

§ 263 Kunnan edustajien ja lääkäreiden nimeäminen vuoden 2023 kutsuntoihin

244Dno-2023-382

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Kainuun Prikaati Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto ilmoittaa kirjeellään, että syksyn 2023 kutsunnat järjestetään Kempeleessä 7.-8.11.2023, ja ne koskevat vuonna 2005 syntynyttä ikäluokkaa.

Asevelvollisuuslain 22 §:n mukaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntia pyydetään nimeämään edellisvuosien tapaan kunnan edustajat varaedustajineen vuoden 2023 kutsuntalautakuntiin kutsuntakuulutuk­sen ajankohtien mukaisesti. Kunnan edustajien toivotaan olevan riit­tävästi nuoriso- tai sosiaalityöhön perehtyneitä. Kempeleen kutsuntatilaisuudessa tulee olla kaksi kunnan edustajaa ja lisäksi pyydetään nimeämään tarpeellinen määrä (1-3) varahenkilöitä. Kuntien nimeämistä henkilöistä pyydetään ilmoittamaan täydellinen nimi, tehtävä, ammatti, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Ilmoitus pyydetään lähettämään 31.7.2023 mennessä osoitteeseen:
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto
Asevelvollisuussektori 
PL 119
90101 OULU

Ilmoituksen voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen: pohjois-pohjanmaanjakainuunaluetoimisto@mil.fi.

Kutsuntapäivä alkaa klo 09.00 Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alue­toimiston johtamalla avaustilaisuudella, johon kunnalta pyydetään lyhyt tervehdys kutsunnanalaisille. Kutsuntojen järjestelyjä ohjaavassa Puolustusvoimien asiakirjassa oh­jeistetaan tervehdyksen sisältö seuraavasti: "Kunnan tervehdyksen tuli­si olla lyhyt ja kannustava". Kunnan edustajan ei tulisi käsitellä yleisiä sosiaalisia etuuksia omassa puheenvuorossaan, koska kutsuntahenki­löstö esittää ne myöhemmin oppitunnin yhteydessä avaustilaisuuden jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto esittää, että vakiintuneen tavan mukaisesti kunta tai seurakunta (mikäli kutsuntatilaisuus on seu­rakunnan tiloissa) tai molemmat yhdessä järjestävät kutsuntatilaisuu­dessa tarjoilun kutsunnanalaisille. Kutsunnanalaisten kutsuntapäivä al­kaa klo 08.45 ja kutsunnanalaisten määrästä riippuen tilaisuus kestää noin klo 14.00 - 16.00 asti. Tämän johdosta tulisi harkita mahdollisuutta tarjota avaustilaisuuden kahvituksen lisäksi myös lounas. Kunnan kutsuntajärjestelyistä vastaavaa pyydetään nimeämään yh­teyshenkilö ja lähettämään hänen yhteystietonsa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimistoon 31.7.2021 mennessä.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus nimeää kunnan edustajat ja varahenkilöt kutsuntalautakuntaan.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Kunnan edustajiksi valittiin Antti Ollikainen (varalla Janne Halunen) ja Jarmo Haapaniemi (varalla Ahti Tahkola).

Tiedoksi

Asianosaiset, Kainuun Prikaati Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto