Palveluvaliokunta, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden tehtävien ja virkojen täyttöluvat

244Dno-2022-716

Valmistelija

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi
  • Sami Paavola, rehtori, Kirkonkylän koulu, Sami.Paavola@edu.kempele.fi

Perustelut

Kirkonkylän koulu/Niemelänniitty

Kempeleen kunnassa sijaitseva Humana Oy:n/Jokilaakson perhekotien vaativan erityisen tason lastensuojeluyksikkö on vuoden alussa muuttanut toisen yksikön paikkamitoitusta. Näin ollen nuorten määrä kyseisessä yksikössä on pienentynyt kahdeksasta viiteen suurista tuentarpeista johtuen. Tämä tuo normaalin arjen haasteiden lisäksi myös erityistarpeita lasten/nuorten turvallisen kouluarjen järjestämiseen. Lukuvuoden aikana yksikössä ja vapaa-ajalla tapahtuneet asiat ovat heijastuneet kouluarkeen vahvasti. Moni oppilaista tulee yksikköön Etelä-Suomesta ja osa tulee Valtion koulukodeilta/eho- jaksoilta. Jatkossa tulee olemaan tarvetta oppilaspaikkojen lisäämiseen, sillä asiakkaat tulevat olemaan yhä nuorempia.

Tarvitaan Niemelänniityn yksikköön turvallisen kouluarjen takaamiseksi lisäresurssia. Niemelänniityssä työskentelee tällä hetkellä kaksi opettajaa ja yksi ohjaaja. Toinen opettajista on vakituisessa työsuhteessa ja toinen on määräaikainen. Koulunkäynninohjaaja on vakituisessa työsuhteessa. Alla olevalla lisäyksellä pystytään järjestämään turvallisempi kouluarki yksikössä. Toimintaa ja opetusta voidaan jatkossa jakaa työpareittain turvallisuuden takaamiseksi. (opettaja ja koulunkäynninohjaaja)

Tarve 1.8.2023 alkaen.

  • Niemelänniittyyn 4vvh lisäys toiselle opettajalle opetustunteihin
  • Koulunkäynninohjaaja 30h/vko
  • Kustannukset kotikuntakorvausten/laskutuksen kautta/ vuosikustannus n. 30 000€
  • Ei talousarvio vaikutusta

 

Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulun alueelle keväällä 2023 sijoitetulle lapselle/nuorelle henkilökohtainen ohjaaja 30h/vko.

Tarve 1.8.2023 alkaen.

  • Kustannukset kotikuntakorvausten/laskutuksen kautta/ vuosikustannus n. 21 000€
  • Ei talousarvio vaikutusta

 

Valiokunnan ohjaus:

Niemelänniityn koulutusyksikössä on tarve tuntilisäykseen 1.8.2023 alkaen toiselle opettajalle (4vvh) sekä koulunkäynninohjaajalle 30h/vko. Näillä toimenpiteillä ei ole talousarviovaikutusta. Palveluvaliokunta näkee lisäykset tarpeellisiksi. 

Kirkonkylän koulun alueelle keväällä 2023 sijoitetulle lapselle/nuorelle on tarpeen palkata henkilökohtainen ohjaaja 30h/vko. Tarve on 1.8.2023 alkaen. Tällä ei ole talousarviovaikutusta. Palveluvaliokunta näkee lisäyksen tarpeelliseksi.