Elinvoimavaliokunta, kokous 22.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Oulun seudun matkailun master plan -yleissuunnitelma

244Dno-2023-475

Valmistelija

  • Soile Pitkänen, elinkeinokoordinaattori, soile.pitkanen@kempele.fi

Perustelut

Oulun seudun kuntien hyväksymässä Oulun seudun kehityskuva 2030+ suunnitelmassa yhdeksi toimenpiteeksi asetettiin Oulun seudun yhteisen matkailun masterplanin laatimisen. Laatimista varten perustettiin työryhmä, jossa oli mukana henkilöt kaikista Oulun seudun kunnista.

Oulun seudun matkailun masterplan laadittiin pääosin kevään 2023 aikana laajassa yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa matkailutoimijoiden ja alueen kuntien edustajien kanssa. Työn asiantuntijaksi kilpailutettiin Eezy Flow Oy, joka toteutti yhteensä neljä isoa työpajaa, joihin osallistui kaikkiaan toistasataa alan toimijaa. Yleissuunnitelmassa määritellään Oulun seudun yhteinen tahtotila, visio, tehtävä ja strategiset tavoitteet sekä painopisteet ja kärkiprojektit.

Matkailustrategiaa ohjaava työryhmä hyväksyi 30.5.2023 muutoksin masterplan luonnoksen. Oulun seudun kuntajohtajakokous päätti 15.6.2023 pidetyssä kokouksessa lähettää suunnitelman Oulun seudun kuntien hyväksyttäväksi ohjeellisena asiakirjana.  

Masterplan työn jatkotoimenpiteenä ja suunnitelman toimeenpanon varmistamiseksi esitetään, että Oulun seudulle perustetaan matkailu- ja vetovoimatyöryhmä, johon seudun kunnat ja mainitut sidosryhmät nimeävät jäsenet suunnitelmassa esitetyn mukaisesti.

Valiokunnan ohjaus:

Elinvoimavaliokunta (22.8.2023): 

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että Masterplan hyväksyttäisiin ja kannatti matkailu- ja vetovoimatyöryhmän perustamista ja siihen osallistumista. Kempeleen kunnan jäseneksi ehdottiin elikeinokoordinaattoria.