Resurssivaliokunta, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Talouden seuranta 7/2023

244Dno-2023-197

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Heinäkuun lopussa tilikauden ylijäämä on 6,8 milj. euroa. Ylijäämä on 1,3 milj. euroa suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Hyvää tulosta selittää verotulojen hyvä kertymä erityisesti alkuvuodesta.

Toimintakulut ovat toteutuneet kokonaisuutena talousarvion mukaisina. Toimintakulut ovat kuitenkin ylittyneet varhaiskasvatuksen n. 0,6 milj. eurolla ja opetuksessa n. 0,9 milj. eurolla. Kulut ovat puolestaan alittuneet teknisissä palveluissa yhteensä 1,5 milj. eurolla. Toimintatuotot ovat ylittäneet talousarvion tasaisen toteuman n. 1,0 milj. eurolla, mitä selittää pääasiassa maanmyynnit ennen kesää.

Verotulot ovat ylittäneet talousarvion tasaisen toteuman 3,9 milj. eurolla. Viimeisimmän verotuloennusteen mukaan verotulot olisivat ylittämässä kuluvan vuoden alkuperäisen talousarvion n. 1,2 milj. eurolla. Valtionosuudet ovat toteutuneet talousarvion mukaisesti.

Investointeja on kertynyt 4,5 milj. euroa, mikä on n. 21 %:a talousarvioon varatuista investoinneista. Lyhytaikaista lainaa on nostettu 4,5 milj. euroa vuoden aikana. Pitkäaikaista lainaa ei ole nostettu.
 

Resurssivaliokunta (21.8.2023):
Resurssivaliokunta merkitsee heinäkuun talousarvion seurantaraportin tiedoksi.