Palveluvaliokunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 116 Ketolanperän koulun peruskorjaus ja laajennus

244Dno-2023-680

Valmistelija

  • Tuomo Perälä, tekninen johtaja, tuomo.perala@kempele.fi

Perustelut

Ketolanperän koulun hankesuunnittelu ja hankevalmistelu aloitettiin hanketta palvelevien selvitysten laadinnalla loppuvuodesta 2022. Hankkeessa on tarkoitus laajentaa Ketolanperän koulun tiloja uudella lisäsiivellä ja päivittää siihen liittyvän rakennuksen tilajärjestelyitä vastaamaan nykyisiä tarpeita. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 2024-2025. Vuonna 2024 on tarkoitus tehdä keittiön- ja ruokalan peruskorjaus ja muutostyöt, sekä tilaohjelman mukainen laajennus. Vuonna 2025 on tarkoitus toteuttaa pääkoulun peruskorjaus.

Hankesuunnitelman laadinnan taustatietona on käytetty Kempeleen palveluverkkoselvityksen oppilasmääräennusteita tuleville vuosille. Kempeleen väestön ennustetaan kasvavan voimakkaasti ennustejakson aikana, vuoteen 2040 mennessä, vaikka alueen syntyvyys tai vetovoima ei kasvaisi nykyisestä. Syntyvyyden, vetovoiman ja tulevan asuntotuotannon kehitys vaikuttaa alueellisiin eroihin ja tuo epävarmuutta ennusteisiin.

Ketolanperän koulu on yksisarjainen koulu vuosiluokille 1-4. Lisäksi sinne sijoittuu yksi esikouluryhmä. Oppilaita on ollut palveluverkkoselvityksen laadinnan aikaan vuonna 2022 yhteensä 98, jolloin osa tämän koulualueen esikoululaisista on ollut Ylikylän koulun kaksivuotisessa esikoulukokeilussa. Ketolanperän alueelle on odotettavissa n. 20-30 oppilaan paikkavaje.

Lisäksi hankkeessa huomioidaan Ketolanperän 1938 valmistuneen rakennuksen elinkaari, siellä sijaitsee yhden opetusryhmän tilat, eikä se kuntoselvitysten perusteella sovellu nykyisellään kokopäiväiseen opiskeluun. Rakennuksessa nykyisellään olevat toiminnot siirtyvät nyt rakennettavaan laajennukseen ja vanhan koulurakennuksen tulevaisuuden tarkastelua ja jatkokäyttöä mietitään yhdessä päättäjien kanssa.

Liitteenä tilaohjelma, viitesuunnitelma, tarjoajien soveltuvuusvaatimukset, tarjousten vertailuperusteet, ja alustava laatutasokuvaus.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta sai esittelyn Ketolanperän koulun peruskorjauksesta ja laajennuksesta. Valiokunta ohjaa etenemään esityksen mukaisesti. Valiokunnan mielestä on kuitenkin hyvä selvittää aiempia kokemuksia muilta kouluilta kokolattiamattojen käytöstä ja kustannuksista. Keskusteluissa nousi esille myös ajatus, että kokolattiamattoja käytettäisiin vain osana luokkien tai luokan lattiapinta-alaa.