Yhteisöllisyysvaliokunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 97 Viestintä- ja markkinointisuunnitelma

244Dno-2023-587

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Viestintä- ja markkinointisuunnitelman laatiminen on asetettu talousarviossa toiminnalliseksi tavoitteeksi kuluvalle vuodelle. Suunnitelmasta on laadittu luonnos kunnanjohdon ja elinvoimapalveluiden toimesta. Suunnitelmassa esitetään kunnan viestinnän organisaatio, rakenne, viestintäkanavat ja kohderyhmät sekä viestinnän mittarit.

Suunnitelmaluonnoksesta kuullaan nuorisovaltuustoa ja seniorineuvostoa marraskuun 2023 aikana.

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa ohjauksen viestintä- ja markkinointisuunnitelman luonnoksesta.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (31.10.2023):

Yhteisöllisyysvaliokunta kiittää kattavasta esityksestä. Tämänhetkinen viestintä on toimivaa ja monipuolista (mm. sähköinen sekä printti). Sähköinen uutiskirje on erittäin toivottu. Viestintä- ja markkinointisuunnitelma tukee viestinnän kehittämistä. 

 

 

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Viestintä- ja markkinointisuunnitelmaluonnoksesta on pyydetty lausuntoa nuorisovaltuustolta ja seniorineuvostolta. Nuorisovaltuusto antaa lausuntonsa kokouksessa. Seniorineuvosto antaa lausuntonsa myöhemmin.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (21.11.2023):

Yhteisöllisyysvaliokunta merkitsi tiedoksi, että nuorisovaltuusto jättää lausuntonsa erikseen. Asian käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.

 

 

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto on antanut viestintä- ja markkinointisuunnitelmasta seuraavan lausunnon:

"Nuorisovaltuusto piti viestintä- ja markkinointisuunnitelmaa hyvänä. Päätöksenteon prosessin viestintään toivottiin avoimuutta prosessin varhaisessa vaiheessa mm. sosiaalisen median kautta. Toivottiin myös, että esim. kunnanhallituksen päätökset tulisivat suoraan kunnan sivuille tiedoksi eikä esim. maksumuurin taakse medioihin.

Toivotaan, että Kempeleen kunnan sivuilla voitaisiin nostaa esille kunnan yksiköiden sosiaalisten medioiden julkaisuja. Kaiken viestinnän ei tarvitse olla vakavaa ja tiedotepohjaista, vaan toivotaan lisäksi rentoa, arkista fiilisviestintää. Tärkeää suunnitella kieltä ja visuaalista ilmettä kohderyhmien mukaan. Olisi hyvä, että kunnan kaikkien yksiköiden sosiaalisen median kanavat löytyisivät keskitetysti esim. kunnan sivuilta."

Seniorineuvosto on antanut kokouksessaan 23.11.2023 seuraavan lausunnon:

"Seniorineuvosto totesi, että viestintä- ja markkinointisuunnitelma vaikuttaa hyvältä ja kattavalta. Neuvosto pohti TikTok-kanavan turvallisuutta. Ikäihmisten osalta kuntatiedotteen merkitys tiedottamisen kanavana on erittäin tärkeä. Kuntatiedotteen sisältävä Rantalakeus ilmestyy Kempeleessä maksutta kaikkiin koteihin, joissa ilmaisjakelu on sallittu. Seniorineuvosto ehdotti, että kunta tiedottaisi viestintäkanavissa, että kuntatiedote ei ilmesty niihin talouksiin, joissa lukee, että ilmaisjakelu on kielletty. Kuntatiedote olisi hyvä olla jaettavissa paperiversioina myös kunnan eri yksiköissä. Kuntatiedotteen sisältöä voisi vielä kehittää niin, että ikäihmisille olisi oma sivu, selkokielellä ja tiivistetysti. Seniorineuvosto toivoi, että myös Pohteen palveluista tiedotettaisiin ikäihmisten osalta. Henkilökunnan sisäiseen viestintään Intra koetaan hyväksi. Todettiin, että päivityksessä olevan Ikäihmisten palveluoppaan viestinnän ja markkinoinnin osuutta on hyvä vielä työstää yhdessä viestinnän työntekijöiden kanssa. Järjestöjen kautta voidaan myös tiedottaa paljon ajankohtaisia asioita."

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa ohjauksen viestintä- ja markkinointisuunnitelmasta.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (12.12.2023):
Yhteisöllisyysvaliokunta keskusteli annetuista palautteista ja piti nostoja hyvinä ja toteutuskelpoisina. Yhteisöllisyysvaliokunta ohjaa etenemään esitetyn mukaisesti.