Keskusvaalilautakunta, kokous 19.1.2024

§ 3 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

244Dno-2023-383

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Vaalilain 63 §:n 1 momentin mukaan kunnan keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että vaalipäivää edeltävänä perjantaina ennen kello 19 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. 

Vaalilain 63 §:n 5 momentin mukaan sen jälkeen, kun ennakkoäänestysasiakirjat on tarkastettu, kunnan keskusvaalilautakunnan on lajiteltava hyväksytyt vaalikuoret äänestysalueittain sekä laskettava vaalikuorten lukumäärä äänestysalueittain ja merkittävä lukumäärät pöytäkirjaan. Hyväksytyt vaalikuoret on äänestysalueittain lajiteltuina ja lähetekirjeistä erotettuina säilytettävä avaamattomina varmassa tallessa. 

 

Ehdotus

PUHEENJOHTAJA:
Keskusvaalilautakunta tarkastaa saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat.

Päätös

Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen aloitettiin.

Yhteensä tarkastettiin 1390 ennakkoäänestysasiakirjaa, jotka kaikki hyväksyttiin. Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastamisen jälkeen keskusvaalilautakunta lajitteli vaalikuoret ja laski niiden lukumäärät äänestysalueittain:

  1. Ylikylä 001: 340 ääntä
  2. Kuntakeskus 002: 384 ääntä
  3. Kirkonkylä 003: 410 ääntä
  4. Kokkokangas 004: 256 ääntä

 

Keskusvaalilautakunta keskusteli kahdesta Ylikylän, kahdesta Kuntakeskuksen ja kahdesta Kirkonkylän ennakkoäänestyksestä, joiden lähetekirjeissä oli puutteelliset allekirjoitukset. Keskusvaalilautakunta katsoi, ettei tapauksissa ollut aihetta epäillä äänestyksen tapahtuneen vaalilain vastaisesti ja päätti hyväksyä äänestykset.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, vaalit

Vaalilain (2.10.1998/714) §:ien 45, 66 ja 83 mukaan päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.