Yhteisöllisyysvaliokunta, kokous 16.1.2024

§ 5 Yhteisöllisyysvaliokunnan työohjelma vuodelle 2024

244Dno-2023-596

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Kunnan talousarviossa on asetettu sitovia toiminnallisia tavoitteita, jotka perustuvat Kempele-sopimukseen. Kempele-sopimuksessa on asetettu neljä päämäärää (kestävästi kasvava; hyvinvoiva ja aktivoiva; kasvua ja oppimista tukeva; vakaa ja palveleva), joiden alle on sijoitettu tavoitteita kunnan toiminnalle. Kullekin tavoitteelle on osoitettu toimenpiteet ja vastuutaho talousarviossa. Talousarvion tavoitteista yhteisöllisyysvaliokunnan toimialaan kuuluu kunnan näkyvyyden toteuttaminen eri medioissa.

Vuosittain toistuvia asioita yhteisöllisyysvaliokunnassa ovat Kempele-palkintojen valmistelu, osallistuvan budjetoinnin valmistelu ja käsittely sekä järjestöavustukset. Talousasioihin kuuluvat tilinpäätöksen ja talousarvion käsittelyt sekä osavuosikatsaukset. Yhteisöllisyysvaliokunta antaa omat vastauksensa arviointikertomuksessa annettuihin huomioihin.

Vuoden 2024 uusia yhteisöllisyysvaliokunnan tehtäviä ovat yhteisöllisyysohjelman sekä kulttuuriohjelman toteutumisen seuranta.

Satunnaisiin valiokunnalle kuuluviin asioihin lukeutuvat sponsorisopimukset, kuntalais- ja valtuustoaloitteet sekä kaavoitus- ja suunnitelma-asiat. Satunnaisten asioiden käsittely ei ole ennakoitavissa, koska ne saatetaan vireille ulkopuolisten toimesta, joten niitä ei ole huomioitu työohjelmassa.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (16.1.2024):

Yhteisöllisyysvaliokunta merkitsee esittelyn tiedoksi ja ohjaa etenemään esitetyn mukaisesti.

 

 


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)