Resurssivaliokunta, kokous 22.1.2024

§ 4 Paikallinen sopimus kutsu- ja hälytysraha 2024

244Dno-2023-236

Valmistelija

  • Outi Udelius, henkilöstöpäällikkö, outi.udelius@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunnassa on neuvoteltu ammattijärjestön edustajien kanssa paikallinen sopimus kutsu- ja hälytysrahan maksamisesta vuodeksi kerrallaan. Haastavan sijaistilanteen vuoksi paikallista sopimusta kutsu- ja hälytysrahasta on edelleen tarve jatkaa. Kutsu- ja hälytysraha on aktiivisessa käytössä mm. varhaiskasvatuksessa, ateria- ja puhtauspalveluissa sekä liikuntapalveluissa. Esihenkilö ei saa aina ulkoista sijaista, joten oman henkilöstön osalta kutsu- ja hälytysrahan käytön mahdollisuus on tärkeää.

Sisällöllisiä muutoksia paikallisen sopimuksen sisältöön ei esitetä, mutta esitetään, että paikallinen sopimus kutsu- ja hälytysrahasta on jatkossa voimassa toistaiseksi siten, että sopimus voidaan milloin tahansa irtisanoa päättymään 3 kuukauden kuluttua irtisanomisen tiedoksi antamisesta. 

Kutsuraha

Kutsuraha arkisin ma-pe 50 € ja arkipyhinä ja viikonloppuisin 80 €.

Kutsuraha maksetaan silloin kun esihenkilö ei ole saanut sijaista alkavaan vuoroon, ja työntekijä jää tekemään oman työvuoronsa lisäksi toisen työvuoron heti omansa perään. Toisen vuoron työajan tulee olla vähintään neljä tuntia. 

Hälytysraha

Hälytysraha arkisin ma-pe 80 €, arkipyhät ja viikonloput 100 €.

Työntekijä kutsutaan vapaapäivältä tai lomapäivältä töihin, mikäli ulkoista sijaista ei ole saatavissa.

 

Asiaa on käsitelty henkilöstötoimikunnassa 17.1.2024. Henkilöstötoimikunta puoltaa kutsu- ja hälytysrahan paikallisen sopimuksen uusimista ja sopimuksen muuttamista toistaiseksi voimassa olevaksi. 
 

Resurssivaliokunta (22.1.2024):
Resurssivaliokunta ohjaa, että kutsu- ja hälytysrahan paikallinen sopimus uusitaan esitetyn mukaisesti ja, että sopimus muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi.