Resurssivaliokunta, kokous 19.3.2024

§ 31 Talouden seuranta 02/2024

244Dno-2024-100

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Helmikuun lopussa tilikauden ylijäämä on 530.000 euroa. Ylijäämä on 5,7 milj. euroa pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaa. Viime vuonna ylijäämää kasvatti alkuvuonna maksetut ylimääräiset verotulot, ns. verohännät.

Kokonaisuutena toimintakulut ovat alittaneet talousarvion noin 1 milj. eurolla. Alitusta selittää pääasiassa teknisten palveluiden toimintakulujen alitus n. 560.000 eurolla. Muiden prosessien toimintakulut ovat toteutuneet pääasiassa talousarvion mukaisina.  Toimintatuotot ovat alittaneet talousarvion 0,7 milj. eurolla, mitä selittää mm. se, että maanmyyntejä ei ole vielä kirjautunut kirjanpitoon.

Verotulot ovat ylittäneet talousarvion 0,8 milj. eurolla, mutta koko vuoden arvio on, että verotulot ovat jäämässä alkuperäisestä talousarviosta. Verotulot ovat pienentyneet edellisen vuoden helmikuusta 5,6 milj. eurolla, mitä selittää se, että viime vuoden alussa tilitettiin suuri määrä hyvinvointialueuudistuksesta johtuvia ns. verohäntiä. Valtionosuudet ovat alittamassa alkuperäisen talousarvion ja helmikuussa alituksen määrä on 77.000 euroa.

Investointeja on kertynyt vasta vähäinen määrä. Helmikuun lopussa lyhytaikaista lainaa oli 14 milj. euroa. Pitkäaikaista lainaa ei ole nostettu vuoden aikana.


Resurssivaliokunta (19.3.2024):
Resurssivaliokunta merkitsee helmikuun talouden seurannan tiedoksi.