Kunnanhallitus, kokous 29.4.2024

§ 156 Lausunto / Lausuntopyyntö / Oulun seudun ympäristötoimi / Maa-aineslupahakemus, Holappa Hannu

244Dno-2024-227

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Oulun seudun Ympäristötoimi pyytää Kempeleen kunnalta lausuntoa Hannu Holapan maa-aineslupahakemukseen tilalla Metsä-Holappa II 244-401-22-109 ja Kempeleen kunnan Pirttitörmän alueella. Kyseessä on vanhan kotitarveottoalueen jatkaminen ja maisemointi.

Keskeiset hakemusasiakirjat ovat nähtävillä kuulutusaikana 13.3.-19.4.2024 sähköisen kuulutuksen liitteenä (www.ouka.fi/kuulutukset). Tieto kuulutuksesta on julkaistu myös Kempeleen ja Tyrnävän kunnan verkkosivuilla. Lausunnon määräajaksi on asetettu 19.4.2024. Kempeleen kunnalle on myönnetty lisäaikaa ausunnon antamiseen 3.5.2024 asti.

Elinvoimavaliokunnalle on esitelty hakemusasiakirjoja ja alustavaa teknisten palvelujen laatimaa lausuntoluonnosta. Valiokunta on keskustellut hankkeen pienialaisuudesta ja oletettavasti vähäisistä ympäristövaikutuksista, tieyhteyksien kunnossapidosta sekä siitä, voisiko viereisen maisemoimatta jääneen vanhan ottoalueen mahdollisesti maisemoida tämän hankkeen yhteydessä. 

Elinvoimavaliokunta (23.4.2023):
Elinvoimavaliokunta oli tyytyväinen esitettyyn lausuntoluonnokseen, mutta toivoi vielä selvitystä, että kulkuoikeudet käytettävillä teillä ovat kunnossa ja että teiden mahdollisesta kunnossapidosta on sovittu.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus antaa Hannu Holapan maa-aineslupahakemukseen viranhaltijatyönä valmistellun Kempeleen kunnan lausunnon elinvoimavaliokunnan ohjauksen mukaisesti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Oulun seudun ympäristötoimi, hakija, tekninen johtaja, kaavoitus

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)