Yhteisöllisyysvaliokunta, kokous 21.5.2024

§ 48 Sponsorointihakemus / Jaresko-Ralli

244Dno-2024-292

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

ProRace ry on ehdottanut kunnalle sponsorointisopimusta Jaresko-Rallin järjestämiseen. Ralli järjestetään 15.6.2024 ja lähtöpaikkana toimii Zeppelinin alue Kempeleessä. Jaresko-Ralli on harrasterallisarjan osakilpailu. Vastikkeena ProRace ry tarjoaa sosiaalisen median näkyvyyttä sekä lähtöalueen mainospaikkoja. Yhdistyksen hyödyntämissä sosiaalisen median ryhmissä on yhteensä noin 100 000 seuraajaa. 

Kempeleen kunnan sponsorointiyhteistyön periaatteiden mukaan yhteistyö on kunnalle yksi markkinointiviestinnän keino ja sponsoroinnin lähtökohtana on yhteistyökumppanin tuoma myönteinen julkisuus Kempeleen kunnalle. 

Kunnan sponsorointikohteisiin kuuluvat erilaiset liikuntaa ja terveitä elintapoja edistävät kempeleläiset urheilu- ja liikuntatoimijat, kulttuuriryhmät, tapahtumat, järjestöt ja muut sponsorointiin soveltuvat kohteet, joilla katsotaan olevan kuntaa hyödyttävä vaikutus. Yksilölajien edustajien tulee edustaa pääsääntöisesti Kempelettä, kempeleläistä seuraa tai yhdistystä. Yksilölajien edustajia voidaan tukea vain, jos henkilö urheilee vähintään SM-tasolla.

Hallintosäännön 8 luvun 2 §:n 13 kohdan mukaan kunnanhallitus päättää kunnan avustuksista kuultuaan yhteisöllisyysvaliokuntaa.

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa kunnanhallitukselle ohjauksen sponsorointihakemuksesta.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (21.5.2024):

Yhteisöllisyysvaliokunta ehdottaa, että kunta ei lähde sponsorointiyhteistyöhön mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali