§ 13 Hallintojohtajan viran väliaikainen hoitaminen 1.8.2024 alkaen

Lataa 

244Dno-2024-390

Päätöspäivämäärä

11.6.2024

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 6 luvun 6 §:n mukaan kunnanhallitus valitsee talousjohtajan, elinvoimajohtajan, sivistysjohtajan, varhaiskasvatuksen johtajan, hallintojohtajan ja teknisen johtajan. Määräaikaisen viranhaltijan kunnanhallituksen valitseman viranhaltijan sijalle valitsee kunnanjohtaja.

Kuvaus

Hallintojohtaja on irtisanoutunut 1.8.2024 alkaen. Uusi rekrytointi on parhaillaan käynnissä, ja tavoite on, että uusi hallintojohtaja aloittaa tehtävässä alkusyksyllä 2024. Avoimeksi jäävän viran väliaikaisesta hoitamisesta on sovittava siihen saakka, kunnes uusi hallintojohtaja aloittaa tehtävässä.

Korvauksen määrittäminen ja suuruus (n. 30% ko. viran palkasta) perustuu aiempaan käytäntöön tilanteessa, jossa viranhaltija ottaa hoitaakseen oman toimen ohella väliaikaisesti tehtävän, joka 1) on johtoryhmätason virka, 2) koskee koko alaprosessia kaikkine esihenkilövastuineen, 3) kyse ei ole sijaistamisesta, vaan kokonaan vapaana olevan viran väliaikaisesta vastuusta/hoitamisesta (ei päällekkäisiä palkkakustannuksia) ja 4) tehtävään sisältyy myös luottamushenkilötyöskentely/valiokuntavastuu. 

Päätös

Talousjohtaja Juho Leppänen hoitaa oman toimen ohella väliaikaisesti myös hallintojohtajan virkaa (yhteisöllisyysvaliokunnan vastuuviranhaltija) siihen saakka, kunnes uusi viranhaltija aloittaa tehtävässään. Talousjohtajalle maksetaan hallintojohtajan viran väliaikaisesta hoitamisesta 2 000e /kk 1.8.2024 lähtien siihen saakka, kunnes uusi viranhaltija aloittaa tehtävässä. Korvaus tulee osaksi kokonaispalkkaa.

Allekirjoitus

Tuomas Lohi, kunnanjohtaja

Organisaatiotieto

Kempeleen kunta