§ 10 Yritystontin varaus / Hakamaa 2204-2

Lataa 

244Dno-2024-391

Päätöspäivämäärä

12.6.2024

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 9. luvun 4 § mukaan elinvoimajohtaja päättää yritystonttien varauksista.

Kuvaus

Forentia Liiketilat Oy haluaa varata Ristisuon osa-alueelta tontin 2204-2. Tontille tultaisiin rakentamaan yritysten toimitiloja. Tontti on merkitty voimassa olevaan asemakaavaan toimitilarakennusten korttelialueeksi (KTY).

Tontin pinta-ala on asemakaavan mukaan 3678 m² ja rakennusoikeus 1103 k-m².

 

Yhteystiedot:

Forentia Liiketilat Oy (1841110-7)
Laturikuja 2, 90400 Kempele
p. 0400 628385
jaakko.tahkola@forentia.fi

 

Laskutusosoite:

Verkkolaskusoite: 003718411107
Operaattoritunnus: 003723327487
Välittäjä: Apix Messaging Oy

 

Kaavamääräyksissä on mm. seuraavat merkinnät:

  • 14; maapohjan heikon kantavuuden johdosta edellytetään rakennuspaikkakohtaista perustamisselvitystä.
  • 50; korttelialue sisältyy Oulun seudun laatukäytävään, missä vaaditaan yksityiskohtaiselta suunnittelulta ja toteutukselta korkeatasoista ja vetovoimaista taajamarakennetta, kevyen liikenteen huomioimista ja ympäristörakentamista. Alueella on kiinnitettävä erityistä huomiota valtatielle avautuviin julkisivuihin ja viherrakentamiseen. Laatukäytävän varrella on järjestettävä hyvät ja turvalliset kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet ja yhteydet joukkoliikennepysäkeille ja varattava polkupyöräpaikoitukselle riittävä tila korttelin sisällä. Rakennuslupa-asiakirjoihin tulee sisältyä ympäristösuunnitelma, jossa edellä mainitut asiat on osoitettu hyväksyttävällä tarkkuudella. Korttelialueelle ei saa sijoittaa laitosta, joka aiheuttaa ympäristöön melua, tärinää, ilman pilaantumista tai muuta häiriötä.
  • 53; vettä läpäisemättömiltä pinnoilta tulevia hulevesiä tulee viivyttää alueella siten, että viivytyspainanteiden, -altaiden tai -säiliöiden mitoitustilavuuden tulee olla yksi kuutiometri jokaista sataa vettä läpäisemätöntä pintaneliömetriä kohden. Viivytysrakenteiden tulee tyhjentyä 12 tunnin kuluessa täyttymisestään ja niissä tulee olla suunniteltu ja hallittu ylivuoto. Kortteli tulee liittää alueelliseen hulevesijärjestelmään. Rakennuslupa-asiakirjoihin tulee sisältyä hule- ja kattovesien käsittelysuunnitelma, jonka sopeutumisesta alueelle tulee pyytää tarvittavat viranomaislausunnot.
  • 57; Tontin käyttösuunnitelmassa on huomioitava raskaan liikenteen kääntöympyrä siten että tontin sisällä sopii ajamaan ympäri.
  • 58; tontin rakennusalasta saa käyttää enintään 50 % tontin pääkäyttötarkoitukseen liittyviä myymälätiloja varten.
  • e = 0,30; tehokkuusluku eli kerrosalan suhde rakennuspaikan pinta-alaan.
  • II; roomalainen numero osoittaa rakennusten, rakennuksen tai sen osan suurimman sallitun kerrosluvun.

 

Tontin varauksen ehdot:

  1. Varauksen viimeinen voimassaolopäivä on 15.12.2024.
  2. Varausmaksu on 500 euroa.
  3. Tontin varaajan tulee esittää kunnanhallituksen hyväksyttäväksi varausajan päättymiseen mennessä tontille sijoitettavan rakennuksen alustavat suunnitelmat (tontin käyttösuunnitelma ja julkisivu/havainnekuvat).
  4. Kunnanhallituksen hyväksyttyä suunnitelman tulee kauppakirja / vuokrasopimus allekirjoittaa viimeistään kuukauden kuluessa kunnanhallituksen hyväksymispäätöksestä.
  5. Tontin myyntihinta on valtuuston päätöksellään 6.4.2021 §23 hyväksymä yritystontin hinta 14 € /m² tai vuosivuokra 1,05 € /m2.
  6. Lopullisen päätöksen tontin luovuttamisesta ja siihen liittyvistä ehdoista tekee kunnanhallitus.
  7. Valtuuston hyväksymän toimintasäännön mukaan rakennustarkastaja päättää maankäyttö- ja rakennuslain mukaisten rakennuslupien myöntämisestä.

Päätös

Hyväksyn tontin Hakamaa 2204-2 varauksen yllä olevilla ehdoilla.

Allekirjoitus

Miia Marjanen, elinvoimajohtaja

Organisaatiotieto

Kempeleen kunta