Valtuusto, kokous 17.6.2024

§ 41 Valtuutettujen tekemät kysymykset

Perustelut

Jarmo Haapaniemi kysyi kokouksessa 20.5.2024, minkälainen prosessi on muuttaa yksityistie yleiseksi tieksi. Kysymykseen vastaa tekninen johtaja.

Päätös

Heini Koukkari kysyi vieraslajeista ja niiden torjunnasta Kempeleessä. Kysymykseen vastasi tekninen johtaja Tuomo Perälä.

Jorma Kananen kysyi, milloin kunnan yksityisteiden avustusten määrä palautetaan aiemmalle tasolle; miten Luonungintien-Välikorventien yksityistien sulkemiseen suhtauduttaisiin kunnassa; ja missä ja miten on ilmoitettu, että tiekunnille pidetään 26.6. infotilaisuus. Avustusten määrää koskevaan kysymykseen vastasi kunnanjohtaja Tuomas Lohi. Tiekuntien tilaisuuden tiedottamista koskevaan kysymykseen vastasi tekninen johtaja Tuomo Perälä. Luonungintien-Välikorventien yksityistien sulkemista koskeva kysymys siirtyi vastattavaksi seuraavaan kokoukseen. 


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)