§ 21 Käyttöoikeus kunnan omistamalle maalle / 244-401-40-359

Lataa 

244Dno-2024-436

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Kunnallistekniikkapäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 10 luvun 2 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan kunnallistekniikkapäällikkö päättää käyttöoikeuksien myöntämisestä kunnan omistamille alueille muuhun kuin maatalouskäyttöön.

Kuvaus

Ketolanperän kyläyhdistys on hakenut oikeutta laajentaa kiinteistöllä 244-401-40-359 sijaitsevaa laavukatoksen nuotiopaikkaa ja autojen parkkipaikkaa. Katos ja parkkipaikka sijaitsevat kunnan omistamalla kiinteistöllä.

Katoksen ja parkkipaikan alue on Ketolanperän luontopolun läheisyydessä. Laavukatoksella on useampia Kempeleen kuntalaisista koostuvia käyttäjäryhmiä. Yksi huomattava käyttäjäryhmä ovat Ketolanperän koulun oppilaat, jotka käyttävät katosta säännöllisesti. Nykyinen katos on liian pieni suurempien ryhmien tarpeisiin, mistä syystä Ketolanperän kyläyhdistys on arvioinut aiheelliseksi laajentaa katosta ja sen läheisyydessä sijaitsevaa parkkipaikkaa.

Kiinteistölle ei kohdistu kunnan omaa rakentamista tai muuta käyttöä lähitulevaisuudessa. Nuotiopaikka katoksineen on Kempeleen kuntalaisten vapaassa käytössä, minkä lisäksi kunta käyttää sitä säännöllisesti omassa toiminnassaan. Sekä kuntalaisten vapaa virkistyskäyttö että kunnan oma käyttö puoltavat käyttöoikeuden myöntämistä.

Ketolanperän kyläyhdistys laajennettavien rakennelmien rakennuttajana vastaa tarvittavien lupien hakemisesta, mikäli rakennelmat sellaista edellyttävät.

Päätös

Päätän myöntää Ketolanperän kyläyhdistykselle oikeuden laajentaa kiinteistöllä 244-401-40-359 sijaitsevaa katosta ja parkkipaikkaa.

Allekirjoitus

Paula Kettunen, kunnallistekniikkapäällikkö

Organisaatiotieto

Kempeleen kunta