Palveluvaliokunta, kokous 17.9.2024

§ 94 Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen

244Dno-2024-518

Valmistelija

  • Jyri Ulvinen, sivistysjohtaja, jyri.ulvinen@kempele.fi

Perustelut

Työhyvinvointi on yksi edellytys mielekkään ja hyvälaatuisen työn tekemiseen. Työhyvinvointiin liittyy useita seikkoja, jotka voivat vaikuttaa työsuoritukseen, työssä jakamisen ja työviihtyvyyteen. Työntekijöiden työhyvinvoinnin tukena ovat työyhteisön ja työympäristön lisäksi työnantajan järjestämät työterveyden palvelut.

Kempeleen kunnassa on tehty työhyvinvointikysely, jonka tuloksia käsitellään vuoden 2023 henkilöstökertomuksessa. Tulokset ovat aikaisempien vuosien tapaan kokonaisuudessaan hyvät. Henkilöstökertomuksen mukaan koko Kempeleen kunnan henkilöstöä tarkasteltaessa vuonna 2023 sairauspoissaolopäiviä oli yhteensä 18 840 kalenteripäivää. Sairauspoissaoloprosentti oli 7,4 %. Sairauspoissaoloja oli keskimäärin 20,3 päivää per henkilötyövuosi. Sairauspoissaoloja tarkasteltaessa prosessien ja alaprosessien välillä oli varsin suuriakin vaihteluja. Suurin sairauspoissaolojen diagnoosiryhmä vuonna 2023 oli mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt. 

Kempeleen kunnalla on toimintaohjeet sairauspoissaolojen käsittelyyn ja työterveyden mahdollisuudet henkilöstön tukena.

Henkilöstöpäällikkö Outi Udelius esittelee kunnan toimintaperiaatteita työhyvinvointiin liittyen, työhyvinvointikyselyn tuloksia opetus- ja varhaiskasvatuspalvelujen osalta pääpiirteittäin sekä työterveyden palveluja.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta merkitsee tiedoksi.