Elinvoimavaliokunta, kokous 15.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 95 Talousarvio 2025 / Investointiosa

244Dno-2024-517

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jyri Ulvinen, sivistysjohtaja, jyri.ulvinen@kempele.fi

Perustelut

Vuoden 2025 talousarvion käsittely on alkanut ja sen valmisteluun on saatu ohjeistus. 

Vuonna 2025 talouden ennustetaan painuvan vahvasti alijäämäiseksi. Kunnanhallitus on päättänyt alustavaksi talousarvion raamiksi 3,5 %:n kulujen kasvun, joka arvioiden mukaan kattaa ainoastaan palkkojen yleiskorotukset ja yleisen inflaatiovaikutuksen. Tämän vuoksi talousarvion laadinnan yhteydessä tulee hakea säästötoimia, joilla kulujen kasvua voidaan hillitä. Pakollisiin kululisäyksiin tulee hakea vastaavia säästökohtia prosessin tai yksikön talousarvion sisältä. 

Sivistyspalvelujen osalta henkilöstöosiota käydään läpi yksiköittäin talous- ja henkilöstöhallinnon kanssa ja investointeja teknisten palvelujen kanssa.

Kempeleen perusopetuksen ja lukion rehtorit, Kempele Akatemian johtaja ja varhaiskasvatusjohtaja esittelevät omalta osaltaan toiminnallista ja taloudellista tilaa tällä hetkellä sekä oleellisia asioita tulevan vuoden talousarviovalmistelua varten.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta merkitsee tiedoksi.

 

Valmistelija

Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Talousarvion I-vaiheen luvut tulee olla valmiina perjantaina 27.9.2024. Luvut käydään läpi resurssivaliokunnassa. Resurssivaliokunta käy keskustelun talousarvion I-vaiheen luvuista ja antaa ohjauksen talousarvion jatkovalmistelulle.
 

Resurssivaliokunta (30.9.2024):
Resurssivaliokunta merkitsee talousarvion 2025 I-vaiheen tiedoksi. Kiinteistöpäällikkö kävi esittelemässä kokouksessa tilapalveluiden talousarviota. Resurssivaliokunta kävi keskustelua talousarviosta ja ohjaa, että toimintakulut käydään vielä yksiköissä läpi siten, että toimintakulujen kokonaiskasvu ilman TE-uudistuksen vaikutusta saataisiin laskettua enintään 3,3%:een. Talousarvio voi tilanteen edellyttäessä olla alijäämäinen. Resurssivaliokunta ohjaa, että aloittamattomista investoinneista tulee vielä keskustella ja ottaa talousarvioon mukaan vain ehdottomasti välttämättömimmät.

Valmistelija

Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Talousarvion I-vaiheen luvut tulee olla valmiina perjantaina 27.9.2024. Luvut käydään läpi palveluvaliokunnassa. Palveluvaliokunta käy keskustelun talousarvion I-vaiheen luvuista ja antaa ohjauksen talousarvion jatkovalmistelulle.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta merkitsee talousarvion 2025 I-vaiheen tiedoksi.

 

Valmistelija

  • Tuomo Perälä, tekninen johtaja, tuomo.perala@kempele.fi

Perustelut

Tekninen johtaja ja kunnallistekniikkapäällikkö esittelevät talousarvion 2025 investointeja kokouksessa.

 

Valiokunnan ohjaus:

 

Mahdolliset ohjauksesta poikkeavat näkemykset: