Valtuusto, kokous 13.3.2023

§ 11 Kempeleen asemakaavan muutos, Pirilän alue / Asemakaavan hyväksyminen

244Dno-2021-46

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Pirilän alueen asemakaavamuutosta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä 30.12.2020 - 29.1.2021. Kuulemisaikana pyydettiin lausunnot viranomaisilta ja muilta kaavahankkeen osallisilta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja sen riittävyydestä saatiin seitsemän (7) lausuntoa viranomaisilta ja muilta osallisilta, kolmen (3) valiokunnan ohjaukset sekä kaksi (2) osallisten kirjallista mielipidettä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmavaiheessa lausunnon kaavamuutoksesta antoivat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-pohjanmaan museo rakennetun kulttuuriympäristön osalta, Oulun seudun ympäristötoimi terveydensuojelun ja ympäristösuojelun osalta, Kempeleen Vesihuolto Oy, Telia Finland Oy ja DNA Oyj sekä Käpy-koordinaattori. Telialla ei ollut huomautettavaa muutossuunnitelmiin, DNA tiedusteli teleaseman sijoitusmahdollisuutta alueelle ja museo painotti maakunnallisesti arvokkaan kokonaisuuden säilyttämistä. ELY ja Ympäristötoimi suosittelivat luonto-, kulttuuriympäristö- ja maisemaselvitysten täydennysten, sulfaattimaaselvityksen ja pilaantuneisuuden lisätutkimusten tekemistä sekä viranomaisneuvottelun pitämistä  ennen luonnosvaiheen kuulemista. Käpy-auditoinnin huomiot koskivat kävelyn ja pyöräilyn edistämistä alueella. Alueen asukkailta tuli kaksi kirjallista mielipidettä, joista toisessa huolehdittiin peltoviljelyn ja poikittaiskatuyhteyden yhteensovittamisesta ja toisessa alueen virkistyskäytön, lajirikkauden ja kulttuuriympäristön säilymisestä.

Palautteen perusteella kaavoitus on tilannut täydennykset rakennettavuus-, sulfaattimaa- ja luontoselvityksiin. Suunnittelutyön aluksi on analysoitu alueen luonto-, maisema- ja kulttuuriympäristöarvoja sekä liikenneverkkoa. Kunnan ja OSAO:n kesken on tarkasteltu alueen maankäyttöä oppilaitosrakentamisen näkökulmasta. Lisäksi kaavoituksen puitesopimuskumppaneilta on haettu ideoita, joita on hyödynnetty vaihtoehtotarkastelussa.

Kaavarungoissa esitetään kaksi erilaista vaihtoehtoa alueen maankäytöstä, liikenteestä, ja viherympäristöstä. Tarkastelualueen kokonaispinta-ala on noin 27 ha. Kaavarunkovaiheen kuulemisen tarkoituksena on saada palautetta eri osapuolilta mahdollisimman varhain kaavan valmisteluvaiheessa. Palautetta haetaan kaavarunkovaihtoehdoista niiden vaikutuksista ja siitä, mitä kaavaluonnoksen jatkovalmistelussa tulisi ottaa huomioon. Kaavarunkojen kuulemisesta saadun palautteen jälkeen aloitetaan varsinaisen kaavaluonnoksen työstäminen. Analyysikartat ja kaavarunkovaihtoehdot perusteluineen esitellään kokouksessa.

Elinvoimavaliokunta 8.6.2021:
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että kaavarunkovaihtoehdot asetettaisiin nähtäville ja vaihtoehtojen taloudelliset vaikutukset arvioitaisiin.

Kaavoittaja:
Ehdotan, että päätösesityksen liitteiden mukaiset kaavarunkovaihtoehdot sekä niihin liittyvä analyysi- ja havaintomateriaali asetetaan nähtäville kaavarunkovaiheen kuulemista varten.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy kaavoittajan ehdotuksen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.

Valmistelija

Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi
Suvi Jänkälä, asemakaava-arkkitehti, suvi.jankala@kempele.fi

Perustelut

Pirilän alueen asemakaavamuutosta koskevat kaavarungot ovat olleet nähtävillä 30.6.-27.8.2021. Kuulemisaikana pyydettiin lausunnot viranomaisilta ja muilta kaavahankkeen osallisilta. Kaavarungoista saapui kolme viranomaislausuntoa, Käpy–koordinaattorin huomiot, kolme osallisten mielipidettä, kaavoituskumppanin OSAO:n palaute sekä Kempeleen valiokuntien (4 kpl) ohjaukset. Viranomaisten lausunnot ovat kaavaselostuksen liitteenä 5.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus muistutti kulttuuriympäristö- ja luontoarvojen huomioon ottamisesta ja painotti ilmastovaikutusten arviointia, meluselvityksen tarpeellisuutta, hulevesien hallinnan tärkeyttä sekä viheralueiden riittävyyttä pohjavesien muodostumisen kannalta. ELY-keskuksen liikennepuoli suositteli Kempeleentien ja Hovintien liittymän toimivuustarkastelua ja esitti viranomaisneuvottelun pitämistä ennen luonnoksen nähtäville asettamista. Pohjois-Pohjanmaan museo piti rakennetun kulttuuriympäristön osalta molempia vaihtoehtoja kehityskelpoisina. Kempeleen Vesihuolto Oy toimitti verkkokarttaotteen ja aikoi tarkentaa vesihuollon yleissuunnitelmassa mm. ET-tonttitarpeitaan.

Saapuneet mielipiteet koskivat poikkikatuyhteyden mahdollisia haittoja ja liittymäjärjestelyjä sekä alueen luonto- ja kulttuuriarvojen vaalimisen keinoja. OSAO toi esiin oppilastyönä rakennettavien pientalojen toteutusta tukevia näkökohtia ja esitti Pirilätalon alueelle nykyistä sallivampaa käyttötarkoitusmerkintää.

Luonnoksen valmistelun aikana on pidetty palavereja OSAO:n edustajien kanssa oppilaitosrakentamisesta ja Pirilä-talon tulevaisuudesta. Viranomais- ja osallispalautteen johdosta on pidetty viranomaisneuvottelu 21.1.2022 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun seudun ympäristötoimen kanssa. Kempeleen Nuorisovaltuusto esitti näkemyksensä Pirilän alueen kehittämisestä kokouksessaan 28.4.2022.

Palautteen johdosta kaavarajausta on tarkistettu, hankkeeseen on tehty kaavoituksen ilmastovaikutusten arviointi (KILVA), Kempeleentien ja Hovintien liittymän toimivuustarkastelu on laadittu, liikenteen ja hulevesien yleissuunnittelu on käynnistetty ja meluselvitys valmistuu ehdotusvaiheeseen mennessä. Pirilän alueelle on laadittu maisema- ja kulttuuriympäristövaikutusten arviointi sekä sitovaksi tarkoitetut rakennustapaohjeet, jotka edistävät ympäristön rakentumista korkealaatuisena ja vehreänä asumisen, kulttuurin, virkistyksen ja viihtymisen alueena.

Suunnittelualueen pinta-ala on noin 32 ha. Asemakaavalla muodostetaan 43 erillispientalojen tonttia (AO), 5 asuinpientalotonttia paritaloille (AP) ja yksi suurempi asuinpientalotontti yhtiömuotoisille pientaloille (AP), 7 asuinkerrostalotonttia (AK), 12 rivi- ja kerrostalotonttia (AKR), yksi yleisten rakennusten tontti (Y), yksi kulttuuritoimintaa palveleva tontti, jolla ympäristö tulee säilyttää (YY/s), kaksi huvi- ja viihdepalvelujen tonttia (PV), siirtolapuutarha-/palstaviljelyalue (RP). Lisäksi muodostuu liikennealueita, puistoja (VP, VL), kaksi autopaikoitusaluetta (LPA), yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevia alueita (ET) ja mastoalue (EMT). AO-tontit ovat kooltaan 600-770 m2, AP-tontit 1700-5400 m2, AKR-tontit 1250-4500 m2 (Kempeleenkartanon tontti 14560 m2) ja AK-tontit 3900-6500 m2 suuruisia.

Asemakaavan myötä alueelle muodostuu noin 63 000 k-m2 uutta rakennusoikeutta.  Rakennusoikeus jakautuu käyttötarkoituksen mukaisesti pääasiassa asumiseen (AO, AP, AKR, AK) 57 900 k-m2, vapaa-ajan toiminnoille ja palveluille (PV) 1900 k-m2 ja julkisille palveluille (Y, YY) 3600 k-m2. Kaava-alueelle rakentuu 13 uutta katua, jalankulun ja pyöräilyn reittejä sekä ulkoilupolkuja ja ohjeellisia vähäisempiä yhteyksiä. Poikkiyhteys Piriläntieltä Komeetantielle on tärkeä läpiajoyhteys sekä ajoneuvo- että pyöräliikenteelle. Vanhan Pirilän rakennuksille on osoitettu suojelumerkinnät: vanha asuinrakennus ja konekoulu on suojeltu sr-20-merkinnällä ja aittarakennukset sr-10-merkinnällä. Ympäristö on osoitettu säilytettäväksi /s-merkinnällä vanhan Pirilän alueella sekä Pirilän lammen puistoalueella.

Nimistötoimikunta 22.2.2022 ehdottaa alueelle Pirilän historiaan ja luonnonympäristöön viittaavia katunimiä: Kartanontie, Omenatarhantie, Floristinraitti, Juhannusruusuntie, Alppiruusuntie, Kaunottarentie, Hortonominraitti, Punakoivuntie, Tammentie, Hopeapajuntie, Pihtakuusentie, pyöräteitä: Ikimetsänpolku, Lunmanninpolku ja puistoja: Pirilänlampi, Lunmanninpuisto, Ruusutarha, Omenatarha.

Kokouksen liitteenä ovat 3.5.2022 päivätyt luonnosvaiheen asemakaavakartta, kaavaselostusluonnos, otteet rekisterikartasta ja ajantasa-asemakaavasta, päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, maisema- ja kulttuuriympäristövaikutustenarviointi, ilmastovaikutusten arviointi sekä rakennustapaohje.

Suunnittelualue sijaitsee Kempeleen tilasto- ja pienalueilla Keskusta/Ollila (101/001), Keskusta/Kirkonseutu, (101/009) ja Hakamaa/Kuivalanperä (103/012). Asemakaavan muutos koskee kortteleita 1020 ja 1036 sekä niihin liittyviä maa- ja metsätalous-, katu- ja viheralueita. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 1054-1076 sekä niihin liittyviä erityis-, katu- ja viheralueita.

Kaavoittaja:
Ehdotan, että Pirilän aluetta koskeva Kempeleen asemakaavan muutos asetetaan nähtäville valmisteluvaiheen kuulemista varten.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy kaavoittajan ehdotuksen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi
Suvi Jänkälä, asemakaava-arkkitehti, suvi.jankala@kempele.fi

Perustelut

Pirilän alueen asemakaavamuutosta koskeva kaavaluonnosaineisto on ollut nähtävillä 18.5.-17.6.2022. Kuulemisaikana pyydettiin lausunnot viranomaisilta ja muilta kaavahankkeen osallisilta. Kaavaluonnosaineistosta saapui kymmenen (10) viranomaislausuntoa seuraavilta viranomaisilta: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan museo rakennetun kulttuuriympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön osalta, Oulun seudun Ympäristötoimi. Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry, PPLY Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys. Kempeleen Vesihuolto Oy, Oulun Seudun Sähkön Verkkopalvelut Oy, Oulun Seudun Sähkön kaukolämpö sekä Telia Finland Oy.

Lisäksi luonnosaineistosta tuli Käpy–koordinaattorin huomiot, kuusi (6) osallisten mielipidettä sekä Kempeleen valiokuntien (4 kpl) ohjaukset.

Luonnosvaiheen palaute niihin ehdotettuine vastineineen tuodaan kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Palautteen johdosta hankkeeseen on teetetty meluselvitys, hulevesien hallintasuunnitelma ja arkeologinen tarkkuusinventointi. Kiiesmetsän vierellä sijaitsevien peltoalueiden rakentamista on väljennetty. Kiiesmetsän ja Pirilänlammen välisen ekologisen yhteyden turvaamiseksi poikkikatuyhteydelle esitetään ehdotusvaiheessa Pirilänlammen kohdalla ajokaistojen erotteluratkaisua. Kaavakarttaa, -selostusta, -merkintöjä ja -määräyksiä sekä rakennustapaohjetta on tarkennettu.

Liikenteen yleissuunnittelua on jatkettu, ja Piriläntien ja pyöräbaanan risteysaluetta selvitetty ja tutkittu. Piriläntien alikulkuvaihtoehdon sijaan ehdotusvaiheen kaavakartassa esitetään liikennevalo-ohjattua tasoylitysvaihtoehtoa. Kaavarajausta on tarkistettu, ja kaava-aloitteen tehneen rivitaloyhtiön tontti on liitetty kaava-alueeseen.

Alueen rakentamista on ohjattu puurakentamista painottavaan suuntaan. Poikkikatuyhteyden toteutusta ohjataan siten, että katusuunnittelussa tarkastellaan melu- ja/tai näkösuojauksen tarve. Esitetty Ikimetsänpolun muuttaminen ja muut nimimuutokset viedään ehdotusvaiheen aikana nimistötoimikuntaan käsiteltäväksi.

Suunnittelualue sijaitsee Kempeleen tilasto- ja pienalueilla Keskusta/Ollila (101/001), Keskusta/Kirkonseutu, (101/009) ja Hakamaa/Paituri (103/012). Asemakaavan muutos koskee kortteleita 1020, 1036 ja 1051 sekä niihin liittyviä maa- ja metsätalous-, katu- ja viheralueita. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 1054, 1056 -1076 sekä niihin liittyviä erityis-, katu- ja viheralueita. Suunnittelualueen laajuus on 33 ha ja rakentamista osoitetaan noin 64600 kerrosneliömetriä. Asuinrakentamista osoitetaan n. 58700 k-m2 ja muuta rakentamista n. 5900 k-m2 sekä suojellut rakennukset.

Kokouksen liitteenä ovat 5.10.2022 päivätyt ehdotusvaiheen asemakaavakartta ja rakennustapaohje sekä päivitetyt otteet rekisterikartasta ja ajantasa-asemakaavasta.

Resurssivaliokunta (6.6.2022):
Resurssivaliokunta merkitsee saamansa esittelyn Pirilän alueen asemakaavamuutoksesta tiedoksi. Resurssivaliokunta ohjaa etenemään asemakaavamuutoksessa esitetyllä tavalla. Resurssivaliokunta pitää esitettyä poikkiyhteyttä erittäin hyvänä ja liikenneyhteyksiä edistävänä asiana. Resurssivaliokunta ohjaa, että eteläosan kaava- alueelle tulee rakentaa puukerrostaloja ja kokee, että puutalorakentaminen sopisi hyvin Pirilän alueen historiaan. Jatkosuunnittelussa tulee huolehtia, että asumisen tonteilla on mahdollista toteuttaa senioriasumista.

------------------
Elinvoimavaliokunta (7.6.2022):
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että kaikkia kaava- alueen asuinkortteleita koskisi määräys pääsääntöisestä puurakentamisesta.

------------------

Yhteisöllisyysvaliokunta (7.6.2022):
Valiokunta suosii puutalorakentamista Pirilän alueelle. Vanhan Pirilän alueen pohjoispuolelle esitettyä rakentamista toivotaan kevennettävän, lisäksi nähdään tärkeänä että esiintymislavan ympäristö jätetään avaraksi. Kerrostaloalueelle toivotaan kokonaisvaltaista sunnittelua. Ikimetsänpolku ehdotetaan muutettavaksi Kiiesmetsänpoluksi.

------------------
Palveluvaliokunta (8.6.2022):
Suhteellisen suuri asukasmäärä (n. 1000 asukasta) edellyttää joukkoliikenteen tehokasta kehittämistä Kempele- sopimuksen visioinnin mukaisesti. Palveluvaliokunta ohjaa myös, että poikkiyhteys Komeetantielle rakennetaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Edelleen Kempele- sopimuksen visioinnin mukaisesti haluamme varmistaa pienten lasten turvallisen liikkumisen alueella.

Kempeleen kierrätyskeskus poistuu uuden kaavaluonnoksen mukaisesti alueelta. Palveluvaliokunta pitää tarpeellisena, että kierrätyskeskukselle osoitetaan helposti saavutettavissa oleva uusi paikka.

Palveluvaliokunta toivoo, että Pirilän alueesta rakentuu rauhallinen, pienimuotoista kulttuuritoimintaa mahdollistava alue. Läheisyydessä on mm. Kiiesmetsän suojeltu alue, joka on tarkoitettu rauhalliseen virkistäytymiseen. Palveluvaliokunta ohjaa, että Kempeleen kunta pitää jatkossa huolen Kiiesmetsän viihtyisyydestä. Palveluvaliokunta ohjaa myös, että konekoulun alkuperäinen osa säilytetään ja kunnostetaan, jotta historiallinen pihapiiri säilyy ehjänä. Palveluvaliokunta ohjaa, että koko Pirilän alue kaavoitetaan rohkeasti puurakentamiselle. Palveluvaliokunta perustelee tätä näkemystään sillä, että alueesta saadaan sen historiallisen ympäristön kanssa erityinen kokonaisuus. (Kansainvälisesti harvinainen puukirkko, Pirilän piha- alue ja suojeltu Pirilän lampi harvinaisine eläimineen ja kasveineen.)Kerrostalojen osalta sallitaan runkorakentamisessa vapaavalintainen materiaali rakentamisen opettamisen vuoksi (OSAO).

Mahdolliset ohjauksesta poikkeavat näkemykset:
Keskustelun kuluessa esitettiin poikkeava näkemys, jonka mukaan osassa Pirilän aluetta sallitaan myös muu kuin puurakentaminen.

-----------------
Elinvoimavaliokunta (20.9.2022):
Elinvoimavaliokunta ohjasi Piriläntien ja Vihiluodonkujan risteysalueen ratkaisuksi vaihtoehtoa, jossa oli esitetty tasoylitys ja liikennevalot. Tässä kohteessa alikulku ei välttämättä poistaisi tasoylityksiä ja liikennevalot ohjaavat kaikkea liikennettä hidastamaan vauhtia risteysalueella. 
Poikittaisyhteyden palautteisiin on elinvoimavaliokunnan näkökulmasta reagoitu hyvin. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että kaavassa mahdollistettaisiin meluaidan rakentaminen, mutta ei tehtäisi sitä välttämättömäksi. Viheralueet kaistojen välissä nähtiin hyvinä ratkaisuina. 
Vanhan Pirilän rakennusten suojelumääräysten tarkennuksiin oltiin tyytyväisiä. 
Elinvoimavaliokunta kannatti kaavarajauksen laajentamista ja ohjasi kaavakorvaustasoksi 30 %.

Kaavoittaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy luonnosvaiheen palautteiden vastineet ja päättää asettaa Pirilän aluetta koskevan Kempeleen asemakaavan muutoksen nähtäville ehdotusvaiheen kuulemista varten.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy kaavoittajan ehdotuksen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Kaavaehdotusaineisto oli nähtävillä 12.10.-11.11.2022. Kuulemisaikana pyydettiin lausunnot viranomaisilta ja muilta kaavahankkeen osallisilta. Aineistosta saapui kymmenen (10) viranomaislausuntoa seuraavilta viranomaisilta: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan museo rakennetun kulttuuriympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön osalta, Oulun seudun Ympäristötoimi, Kempeleen Vesihuolto Oy, Oulun Seudun Sähkön Verkkopalvelut Oy, Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö (kaukolämpö), Digita Oy, Kempeleen seurakunta sekä Koulutuskuntayhtymä OSAO.

Lisäksi ehdotuksesta saapui vielä Kempeleen resurssivaliokunnan ohjaus (kaikki valiokunnat ohjanneet kaavavalmistelua jo aiemmin luonnosvaiheessa), Käpy-koordinaattorin auditointi sekä kaksi (2) muistutusta.

Resurssivaliokunta (8.11.2022):
Resurssivaliokunta on tyytyväinen esiteltyyn kaavaehdotukseen ja siinä esitettyyn puurakentamiseen. Piriläntien alituksen osalta resurssivaliokunta ohjaa etenemään VE2:n tasoylityksen mukaisesti.

Saadun palautteen johdosta hyväksymisvaiheen aineistoon on tehty vähäisiä muutoksia, jotka koskevat Pirilän pihapiiristä tunnistettua kiinteää muinaisjäännösaluetta, Pirilänlammen vesitasapainoa, happamia sulfaattimaita, verkkotoimijoiden muutostarpeita, OSAO:n omistamien kortteleiden 1061 ja 1064 erillisiä LPA-alueita sekä Pirilätalon tontin istutusalueen rajausta. Käpy-auditoinnin huomiot on käyty läpi liikennesuunnittelijan kanssa, nimistöä on tarkistettu ja täydennetty sekä hyväksyntävaiheen kaavaselostusta ja kaavan vaikutusten arviointia on tarkennettu. Kokousliitteenä olevista vastineista ja selostuksesta käy tarkemmin ilmi, millä tavoin saatu palaute on vaikuttanut hyväksyntävaiheen kaavaan.

Kokouksen liitteenä ovat 21.2.2023 päivätyt hyväksyntävaiheen asemakaavakartta, asemakaavan seurantalomake, ehdotusvaiheen palaute ja niihin laaditut vastineet sekä päivitetyt hulevesiselvitys, maisema- ja kulttuuriympäristövaikutusten arviointi, kaavaselostus ja rakennustapaohje.

Ehdotuksen nähtävilläolon jälkeen on solmittu maankäyttösopimukset OASO:n sekä As. Oy Minkkitie 13:n kanssa koskien näiden omistamia maa-alueita. Sopimukset on hyväksytty Kempeleen kunnanhallituksessa kaavan oltua nähtävillä 16.1.2023 § 5, § 6 ja § 7, ja ne ovat saaneet lainvoiman.

Suunnittelualue sijaitsee Kempeleen tilasto- ja pienalueilla Keskusta/Ollila (101/001), Keskusta/Kirkonseutu, (101/009) ja Hakamaa/Paituri (103/012). Suunnittelualueen koko on 32,8025 ha. Asemakaavan muutos koskee kortteleita 1020, 1036 ja 1051 sekä niihin liittyviä maa- ja metsätalous-, katu- ja viheralueita. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 1054-1055, 1057 -1065, 1067-1076 sekä niihin liittyviä erityis-, katu- ja viheralueita. 

Kaavoittaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy asemakaavaehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin laaditut vastineet, ja Pirilän aluetta koskeva Kempeleen asemakaavan muutos viedään kunnanvaltuuston hyväksymiskäsittelyyn.

Tekninen johtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy kaavoittajan päätösehdotuksen ja esittää valtuustolle, että se hyväksyy Kempeleen asemakaavan muutoksen Pirilän alueelle.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Kunnanhallitus päätti täydentää meluntorjunnan toteuttamista koskevaa yleismääräystä lauseella "… ja ennen uusien melua tuottavien toimintojen toteuttamista."

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.