§ 29 Talousjohtajan henkilöstövalintojen ratkaisuvallan delegointi

Lataa 

244Dno-2022-685

Päätöspäivämäärä

13.9.2022

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Toimintasääntö 4 §

Kuvaus

Toimintasäännön 11 §:n mukaan alaprosessien vastaavat viranhaltijat valitsevat alaisensa vakinaiset viranhaltijat ja työsopimussuhteiset sekä viranhaltijan tai työsopimussuhteisen, jonka määräaikaisuudet yhtäjaksoisesti kestävät yli vuoden. Talousjohtaja on alaprosessin vastaava ja käyttää siten edellä mainittua ratkaisuvaltaa.

Toimintasäännön 4 §:n mukaan kunnan toimielimet ja viranhaltijat ovat oikeutettuja päätöksellään siirtämään toimintasäännöllä heille määriteltyä ratkaisuvaltaansa edelleen alaisensa viranomaisen ratkaistavaksi. Ratkaisuvaltaa siirretään toimielimen tai viranhaltijan erillisillä päätöksillä, jotka julkaistaan kunnan internetsivuilla. Päätösluettelo annetaan tiedoksi valtuustolle vuosittain.

Vakituisten ja yli vuoden määräaikaisten henkilöstövalinnat on perusteltua delegoida talousjohtajalta yksiköiden vastaaville käytännön työn sujuvuuden vuoksi. Erityisesti ateria- ja puhdistuspalveluissa on nykyisin runsaasti rekrytointeja ja tärkeää on, että rekrytoinnit voidaan hoitaa jouhevasti ja että pystytään reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Jotta ateria- ja puhdistuspalveluiden ja tietohallinnon päälliköillä päätösvalta säilyy samansisältöisenä, selvyyden vuoksi on perusteltua tehdä vastaava delegointi myös tietohallintoon. Asiasta on keskusteltu molempien päälliköiden kanssa ja molemmat ovat kannattaneet delegointia. Ennen henkilöstövalintapäätöstä päälliköt käyvät keskustelun talousjohtajan kanssa tehtävästä valinnasta. 

Päätös

Päätän, että talousjohtajan toimintasäännössä 11 §:ssä osoitettu ratkaisuvalta henkilöstövalinnoissa delegoidaan ateria- ja puhdistuspalvelupäällikölle ja tietohallintopäällikölle. Ateria- ja puhdistuspalvelupäällikkö ja tietohallintopäällikkö siten valisevat alaisensa vakinaiset viranhaltijat ja työsopimussuhteiset sekä viranhaltijat tai työsopimussuhteiset, joiden määräaikaisuudet yhtäjaksoisesti kestävät yli vuoden.

Allekirjoitus

Juho Leppänen, talousjohtaja

Organisaatiotieto

Kempeleen kunta