Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 339 Yritystontin rakentamisajan jatkaminen / Hakamaa 11005-1

244Dno-2022-789

Valmistelija

  • Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta on vuokrannut Kiinteistö Oy Planeettatie 4 A:lle yritystontin Hakamaalta. Tontin ala on 3637 m2 ja rakennusoikeus 1091 k-m2. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 18.6.2020. Tontin vuosivuokran määrä on 3273,30 €. Vuokrasopimuksen mukaisesti tontille on rakennettava toimitiloja vähintään 400 k-m2. Rakentaminen voidaan suorittaa useassa vaiheessa siten, että ensimmäinen vaihe (250 k-m2) aloitetaan puolen vuoden sisällä vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta ja toinen vaihe aloitetaan viimeistään vuonna 2022. Kunnanhallitus voi vuokralaisen kirjallisesta hakemuksesta pidentää tässä kohdassa tarkoitettua rakennusaikaa. Pidennystä on haettava ennen määräajan päättymistä. Jos vuokralainen laiminlyö määrätyn rakentamisvelvollisuuden täyttämisen, kunnalla on oikeus rakennusvelvollisuuden täyttämiselle määrätyn ajan päätyttyä purkaa sopimus. Kunnalla on myös oikeus periä sopimussakkoa enintään vuotuisen vuokranmaksun viisinkertaisen määrän, mikäli vuokralainen rikkoo vuokrasopimuksen ehtoja tai sen nojalla annettuja määräyksiä.

Tontille on rakennettu 271,5 k-m2. Yritys pyytää, että kunta jatkaa toisen vaiheen rakentamisen aikataulua.

Elinvoimavaliokunta (1.11.2022):
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että rakentamisen aikataulua jatkettaisiin vuodella. 

Elinkeinojohtaja:
Ehdotan, että Hakamaan yritystontin 11005-1 rakentamisaikaa jatketaan vuodella 31.12.2023 saakka elinvoimavaliokunnan ohjauksen mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että Valtter Tahkola (intressijäävi, asiassa on kyseessä läheisen etu), Ahti Tahkola (intressijäävi, asiassa on kyseessä läheisen etu) ja Heikki-Pekka Alakärppä (palvelussuhdejäävi, asia koskee työnantajaa) ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Sanna Laine toimi pöytäkirjantarkastajana tämän asian osalta.

Esteellisyys

  • Heikki Alakärppä, Valtter Tahkola, Ahti Tahkola

Tiedoksi

Asianosainen