Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 334 Oulu2026 Kulttuuripääkaupunkivuoteen osallistuminen

244Dno-2019-2

Valmistelija

  • Soile Pitkänen, elinkeinokoordinaattori, soile.pitkanen@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta on vuonna 2019 päättänyt osallistua osatoteuttajana Oulu2026  -kulttuuripääkaupunkivuoden toteutukseen, mikäli Oulu valitaan nimityksen haltijaksi vuodelle 2026. Oulun valituksi tultua kulttuurivuoden sisältöjen suunnittelu on käynnistynyt ja ohjelmahaku avustuksiin on käynnissä 3.10. - 9.12.2022 välisen ajan. Elinvoima- ja kulttuuripalvelut ovat valmistelleet projektiaihoita nyt auki olevaan hakuun yhteistyössä yritysten ja yhdistysten kanssa. Valmistelun tuloksena on syntynyt kolme hankeaihiota:

Pesäpallon Itä-Länsi -ottelu ja maailmancup. Tapahtuma kokoaisi kansainvälisiä joukkueita pelaamaan maailmancupin mestaruudesta ja maailmancup-viikko huipentuisi perinteiseen Itä-Länsi ottelutapahtumaan 2026. Toteuttajana Kempeleen kunta ja pääyhteistyökumppani/osatoteuttaja Kempeleen Kiri.

Kempeleen kulttuuripuisto. Kesätapahtumien kulttuuripuisto, jossa eri tapahtumanjärjestäjät voivat tulla valmiille alueelle järjestämään ulkotapahtumia. Puisto sijoittuisi Zimmarin takana olevalle pysäköintialueelle, joka on vähällä käytöllä kesäisin. Toteuttajana Kempeleen kunta ja pääyhteistyökumppani/osatoteuttaja Zemppi Areena Oy. 

Zeniitin kalliotaideteokset. Art Linnakallio symposiumin jatkotapahtuma, jonka ytimenä olisi kalliotaideteosten toteuttaminen Zeniitin Aurinkojärven kallioihin. Kansainvälinen taitelijahaku ja työpajoja tapahtumaviikon ajalle. Toteuttajana Kempeleen kunta. 
 

Elinvoimavaliokunta (1.11.2022):
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että esitettyjen hankeideoiden pohjalta voitaisiin edetä.

Palveluvaliokunta (9.11.2022):
Palveluvaliokunnalle esiteltiin kolme hanketta,​ jotka liittyvät Oulu 2026 -​kulttuuripääkaupunkivuoden toteutukseen. Hankkeet olivat pesäpallon maailmancup/ itä-​länsi 2026 yhteistyössä Kempeleen Kirin kanssa,​Kempeleen kulttuuripuisto yhteistyössä Zemppiareenan kanssa ja Art Linnakallio symposium 2026. Hankkeet vaikuttivat mielenkiintoisilta. Palveluvaliokunta näkee,​että niitä on syytä valmistella eteenpäin,​jotta saadaan tarkempaa tietoa mm. rahoituksesta.

Elinvoimajohtaja:
Ehdotan, että kunta hakee avustusta kaikkiin kolmeen hankkeeseen. Se, mitkä hankkeet toteutetaan ja missä laajuudessa, linjataan kuitenkin erikseen sen jälkeen, kun avustuspäätökset on saatu, niiden sisältö on selvillä ja haettavien hankkeiden kustannusarviot ovat tarkentuneet. 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Elinkeinokoordinaattori