Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 344 Sponsorisopimushakemus / Taekwon-Do Akatemia

244Dno-2022-754

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Taekwon-Do Akatemia ry on ehdottanut sponsorisopimusta. Yhdistys järjestää taekwondon SM-kilpailut vuonna 2023 ja on suunnitellut, että kilpailut järjestettäisiin Kempeleessä Linnakankaan koulun tiloissa 3.-5.2.2023. Yhdistys toivoo kunnalta yhteistyötä tapahtuman järjestämisessä sekä tukea salivuorokustannuksiin, jotka aiheuttavat tapahtuman suurimman menoerän. Tapahtuma edellyttää Linnakangassalin (uusi liikuntasali) ja Linnasalin (vanha liikuntasali) vuokraamista yhteensä 26 tunnin ajaksi. Kunnan veloittama kustannus Linnakangassalista on 60 euroa/tunti ja Linnasalista 20 euroa/tunti. 

Kempeleen kunnan sponsoriyhteistyön periaatteiden mukaan yhteistyö on kunnalle markkinointiviestinnän keino. Yhteistyön on oltava vastikkeellista. Sponsoroitavalla on oltava luonteva yhteys kuntaan tai sen palveluihin. ​​​​​Sponsoroitavan tulee käyttää kunnan logoa tai kunnalta saamaansa markkinointimateriaalia. Sponsoroitavan on pääsääntöisesti oltava kempeleläinen toimija. 

Kempele saisi SM-kilpailujen kautta kansallista medianäkyvyyttä ja sponsorointia olisi mahdollista hyödyntää markkinointiviestinnän keinona. Yhteistyö olisi näin ollen vastikkeellista. Urheiluun keskittyvänä yhdistyksenä Taekwon-Do Akatemian toiminnalla on yhteys kunnan liikuntapalveluihin. Sponsoroinnin edellytykset täyttyvät mainittujen kriteerien osalta. Yhdistys ei kuitenkaan ole kempeleläinen. Sponsoroinnin edellytysten mukaan sponsoroitavien kohteiden on oltava pääsääntöisesti kempeleläisiä, mutta vaatimus ei ole ehdoton. Sponsoroinnin rajautuessa yksittäiseen tapahtumaan ei sopimuksesta kunnalle koituva hyöty ole riippuvainen yhdistyksen kotipaikasta, sillä Kempele saisi medianäkyvyyttä SM-kilpailun järjestävänä kuntana riippumatta yhdistyksen kotipaikasta. Kunnan vastike ei myöskään kohdistuisi toimintaan, joka tapahtuu Kempeleen kunnan ulkopuolella.

Kunta on aiemmin tukenut SM-tasoisten urheilukilpailujen järjestämistä Kempeleessä.

Yhteisöllisyysvaliokunta (2.11.2022):
Valiokunta suhtautuu myönteisesti sponsorointisopimukseen kunnalle saatavan positiivisen näkyvyyden vuoksi. Valiokunnan jäsenistä enemmistö ehdottaa, että vain toinen Linnakankaan koulun saleista (isompi) annetaan veloituksetta käyttöön, toinen sali veloitetaan.

Mahdolliset poikkeavat näkemykset:
Valiokunnan jäsenistä yksi ehdottaa, että kunta antaa Linnakankaan koulun molemmat salit veloituksetta käyttöön.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että

  1. yhteisöllisyysvaliokunnan ohjauksen mukaisesti kunnanhallitus päättää solmia sponsorointisopimuksen Taekwon-Do Akatemia ry:n kanssa tarjoamalla Linnakangassalin veloituksetta yhdistyksen käyttöön tapahtuman ajaksi (26 h), jolloin sponsoroinnin kustannukseksi muodostuu 1560 euroa saamatta jäävien salivuokrien kautta,
  2. kunnanhallitus päättää, että sponsoroinnin ehtona on, että yhdistys sitoutuu tuottamaan näkyvyyttä Kempeleen kunnalle ehdotuksessaan esittämin tavoin, ja
  3. Linnasalin kulut veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti tapahtuman ajalta.

 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Taekwon-Do Akatemia ry