Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 337 Kempeleen kunnan ja Kiinteistö Oy Kempeleenkartanon sähkön kilpailutus

244Dno-2022-820

Valmistelija

  • Silja Syri, kiinteistöpäällikkö, silja.syri@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta ja kiinteistö Oy Kempeleenkartano (jäljempänä myös "hankintayksikkö") ovat 9.9.2022 julkaistulla hankintailmoituksella pyytäneet tarjouksia sähköenergian hankkimiseksi Kempeleen kunnan ja kiinteistö Oy Kempeleenkartanon kiinteistöihin. Tarkoituksena on ollut solmia sopimus, jossa sovitaan sähköenergian hinnan (myyjän) marginaaleista, sopimusehdoista sekä muista hinnan määräytymisperusteista, hinnankiinnitys- ja laskutuskäytännöistä.

Kilpailutuksen tavoitteena on ollut solmia sähkösopimus kiinteäksi kahden vuoden sopimuskaudeksi ja mahdollistaa kaksi (2) erillistä optiovuotta. Tarkoituksena on, että Kempeleen kunta ja Kiinteistö Oy Kempeleenkartano tekevät omat sähkösopimuksensa. Tarjous on tullut antaa yhtenä. Molemmissa sopimuksissa noudatetaan tarjouspyynnössä pyydettyjä ja tarjottuja hintoja ja ehtoja tarjouspyynnössä kerrotussa järjestyksessä.

Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016, hankintalaki). Hankinnassa on ollut kyse EU-kynnysarvon ylittävästä tavarahankinnasta. Hankintamenettelynä on ollut hankintalain mukainen avoin menettely, jossa kaikki halukkaat ovat voineet jättää tarjouksen. Tarjouspyynnön mukaan tarjoukset tuli jättää 17.10.2022 10:00 mennessä.

Tarjouspyynnön määräaikaan mennessä hankintayksikölle saapui kaksi (2) tarjousta. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjouksen jättivät: Oomi Oy ja Väre Oy. Saadut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten valintaperuste on kokonaistaloudellinen edullisuus, halvin hinta. Vertailu tehtiin vertailumarginaalin avulla, joka muodostettiin tarjoushinnoista seuraavasti: (Kaupankäyntimarginaali Q * 1,5) + (Tuntispot-marginaali). Tarjouksen kokonaishintapisteet lasketaan kaavalla (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) * maksimipisteet. Halvin tarjous saa tällöin 100 pistettä. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä.

Tarjouksen vertailussa halvemmaksi tarjouspyynnön mukaisesti vertailtuna osoittautui Oomi Oy.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää valita sähköntoimittajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman, halvimman hinnan jättäneen Oomi Oy.n ja valtuuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan sähkönhankintasopimuksen Kempeleen kunnan osuutta koskevan sopimuksen kiinteäksi kahden vuoden sopimuskaudeksi, joka mahdollistaa kaksi (2) erillistä optiovuotta.

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoajat, kiinteistöpäällikkö, tekninen johtaja