Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 341 Pohjois-Pohjanmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu yhteistyösopimus 2023-2024

244Dno-2021-1087

Valmistelija

  • Jussi Jalonen, työllisyyspäällikkö, jussi.jalonen@kempele.fi

Perustelut

Pohjois-Pohjanmaan työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmä esittää yhteistyösopimuksen hyväksymistä. Työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014) ja lain nojalla annetun asetuksen (1377/2014) mukainen sopimus työttömille tarjottavan monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Pohjois-Pohjanmaan monialaisen yhteispalveluverkoston (jäljempänä TYP verkosto) toiminta-alueella.

Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto, kunnat ja Kansaneläkelaitos arvioivat monialaista palvelua tarvitsevien työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet ja vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Kuntakokeilualueiden (Oulun kaupunkiseudun sekä Raahen ja Ylivieskan seutujen kuntakokeilut) osalta yhteistyöverkoston muodostavat kuntakokeilualueiden kunnat ja Kela.

Sopimuksessa sovitaan työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä yhteisessä toimipisteessä, muualla kuin yhteisessä toimipisteessä tarjottavista palveluista sekä eri toimijoiden monialaiseen yhteispalveluun osoittamasta henkilöstöstä ja työttömille monialaisena yhteispalveluna tarjottavista palveluista ja yhteisten kustannusten jaosta. Yhteistyösopimukseen on tehty hyvinvointialueuudistuksen edellyttämät muutokset ja sopimus on hyväksytty TYP-johtoryhmässä 11.10.2022. Sopimus tulee voimaan, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Sopimus on voimassa 31.12.2024 asti. 

Työllisyyspäällikkö:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy yhteistyösopimuksen Poh­jois-Poh­jan­maan työllistämistä edistävästä monialaisesta yh­teis­pal­ve­lus­ta.

Elinvoimajohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy työllisyyspäällikön päätösehdotuksen ja hyväksyy yhteistyösopimuksen Poh­jois-Poh­jan­maan työllistämistä edistävästä monialaisesta yh­teis­pal­ve­lus­ta.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Oulun kaupunki