Kunnanhallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 338 Hyvinvointialueen valmisteluun, liikkeenluovutukseen ja henkilöstön siirtoon liittyvän yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen

244Dno-2021-1080

Valmistelija

  • Minna Vinkki, henkilöstöpäällikkö, minna.vinkki@kempele.fi

Perustelut

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstövalmistelussa on laadittu hen­ki­lös­tön­siir­to­suun­ni­tel­ma­luon­nos ja -siirtosopimusluonnos henkilöstön siir­ty­mi­ses­tä hyvinvointialueen palvelukseen. Asiakirjat on käsitelty 1.3.2022 hy­vin­voin­ti­alu­een aluevaltuustossa. Asiakirjat on tullut käsitellä henkilöstöä luovuttavien organisaatioiden edustuksellisessa yhteistoiminnassa viimeistään 28.2.2022. Asiakirjat on käsitelty Kempeleen kunnan yhteistoimintaelimessä 21.2.2022.

Hyvinvointialueelta on saatu käsiteltäväksi lopullinen hen­ki­lös­tön­siir­to­so­pi­mus luovuttavan organisaation päätöksentekoelimissä. Sopimuksen kä­sit­te­lyn yhteydessä toimitetaan henkilöstölistaus hyvinvointialueelle.                                          

Edustuksellisessa yhteistoimintaelimessä 2.11.2022 käytiin läpi hyvinvointialueelta tullut yh­teis­toi­min­ta­neu­vot­te­lun materiaali henkilöstön siirrosta ja liikkeenluovutuksesta. Yhteistoiminakäsittelyn jälkeen henkilöstösiirtosopimus henkilöstölistauksineen menee resurssivaliokunnan kautta toimintasäännön 12 b §:n mukaisesti kunnanhallituksen päätettäväksi.  Asiaa on pohjustettu ennen yhteistoimintakäsittelyä lähettämällä hyvinvointialueen tallentama video yt-menettelystä soten esihenkilöille ja henkilöstönedustajille.

Yhteistoimintakäsittelyssä 2.11.2022 henkilöstönsiirtosopimusta pidettiin selkeänä ja siihen ei ollut lisättävää. Myöskään liikkeenluovutuksen osalta ei noussut kysymyksiä.

Resurssivaliokunta (8.11.2022):
Resurssivaliokunta merkitsee tiedoksi esittelyn henkilöstön siirtymisestä hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksella.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy henkilöstön siirtosopimuksen liitteineen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että Minna Huusari (osallisuusjäävi, kuuluu siirtyvään henkilöstöön), Jarmo Haapaniemi (osallisuusjäävi, asia koskee läheistä), Pirjo Heikkinen (osallisuusjäävi, asia koskee läheistä), Sanna Laine (yhteisöjäävi, mukana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallinnossa) ja Antti Ollikainen (yhteisöjäävi, mukana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallinnossa) ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Tiina Gallén valittiin kokouksen väliaikaiseksi puheenjohtajaksi tämän pykälän ajaksi.

Esteellisyys

  • Jarmo Haapaniemi, Antti Ollikainen, Minna Huusari, Pirjo Heikkinen, Sanna Laine

Tiedoksi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue