Elinvoimavaliokunta, kokous 15.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 98 LISÄPYKÄLÄ: Pohjois-Pohjanmaan kuntien TE2024-valmistelu (lisäpykälä)

244Dno-2022-323

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitolle keväällä 2022 käytyjen valtioneuvoston ja maakunnan aluekehityskeskustelun perusteella kansallista AKKE-määrärahaa sopimukselliseen yhteistyöhön, aiheena TE-palveluiden siirto kunnille 2024 aikana. Hankehakemuksen valmistelu käynnistyy toukokuussa 2022 yhteistyössä kuntien, Pohjois-Pohjanmaan liiton, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen kesken. Hankehakemuksen sisältöä tullaan käsittelemään Pohjois-Pohjanmaan kuntajohtajakokouksessa. Pohjois-Pohjanmaan liiton TEM:ltä saama rahoitus on n. 756.000 € ja se käytetään tukemaan Pohjois-Pohjanmaan kuntien yhteistä valmistautumista TE2024-uudistukseen. Hankkeeseen on mahdollista sisällyttää sekä henkilöresursseja että asiantuntijapalveluiden ostoa. Rahoitus on käytettävä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää kuntia nimeämään kuntien yhteiset edustajat hanketta valmistelevaan työryhmään seuraavasti:

  • Oulun seudun työllisyyden kuntakokeilualue (Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä): 1 hlö
  • Jokilaaksojen työllisyyden kuntakokeilualue (Ylivieska Alavieska, Kalajoki, Oulainen ja Merijärvi): 1 hlö
  • Raahen seudun työllisyyden kuntakokeilualue (Raahe, Siikajoki, Pyhäjoki): 1 hlö 
  • Kuusamo, Taivalkoski ja Pudasjärvi: 1 hlö
  • Haapaveden-Siikalatvan sk (Haapavesi, Pyhäntä ja Siikalatva): 1 hlö
  • Nivala-Haapajärven sk (Nivala, Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi ja Reisjärvi): 1 hlö.

Lisäksi  Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoa (1) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusta (1) nimeämään edustajat. Pohjois-Pohjanmaan liitossa hankevalmisteluryhmään osallistuvat kehitysjohtaja Tiina Rajala ja kehittämispäällikkö Päivi Keisanen. Ryhmään voidaan pyytää lisäksi asiantuntijoita tarpeen mukaan. Nimeämiset pyydetään toimittamaan 29.4.2022 mennessä osoitteeseen kirjaamo@pohjois-pohjanmaa.fi.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että Oulun seudun työllisyyden kuntakokeilualueen edustaja työryhmässä on kuntien yhteisen sopimuksen mukaisesti työllisyyspalveluiden päällikkö Noora Jansson BusinessOulusta ja varaedustaja työllistämispäällikkö Lea Aalto Iin kunnasta.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.
 

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitolle rahoituksen hankkeeseen, jossa valmistellaan TE2024 -uudistusta alueen kuntien kesken. Hankkeeseen liittyen on tehty pohjaselvitys kuntien TE-palveluiden nykytilanteesta. Kuntia pyydetään vastaamaan 28.11. mennessä kyselyyn TE2024 -uudistukseen liittyvistä tavoitteista ja yhteistoimintamalleista.

Valiokunnan ohjaus:

Elinvoimavaliokunta (15.11.2022):

Elinvoimavaliokunta kävi läpi kyselyn ja teki ohjaukset tavoitteisiin ja mahdollisiin yhteistoimintamalleihin.

Mahdolliset ohjauksesta poikkeavat näkemykset: