Kunnanhallitus, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 360 Talousarviomuutokset 2022 / Investointiosa

244Dno-2022-32

Perustelut

Tekniset palvelut esittävät talousarvion 2022 investointiosaan seuraavaa muutosta:

1. Lisätään määrärahaa Zeniitin matkailu- ja virkistysalueeseen 550.000 euroa.

  • Talousarvion investointiosaan varattu määräraha ylittyy, koska arvioitu louhintamäärä on lisääntynyt heikon kalliolaadun vuoksi. Alueen louhintamäärät ovat karkeasti arvioituna yli viisinkertaistuneet suunnitelman mukaisesta määrästä. Paikoin louhoksen kivi on erittäin rikkonaista ja kalliossa on vanhan louhinnan jäljiltä paljon lustoja ja rakopintoja. Rakolinjoja ei ole voitu havaita ennen pintamaiden poistoa, jonka takia määrä arvio on jäänyt liian pieneksi. Kallion laatu on paljastunut urakan ollessa käynnissä ja töiden edetessä. Alueen turvalliseksi louhiminen edellytti louhinnan ulottamista kallion suuntaisen rakolinjojen taakse, mikä lisäsi louhinnan määrää. Lisäksi kallio oli paikoin erittäin repaleista / täyttä halkeamia, jonka takia louhoksen reuna on pitänyt loiventaa huomattavasti suunniteltua loivemmaksi. Tämä on lisännyt myös pintamaiden lisääntynyttä siirtotarvetta. Työn suunnittelusta vastaa konsultointiyritys WSP, joka myös vastaa työn valvonnasta ja seurannasta yhdessä kunnan teknisten palvelujen kanssa.
     

Lisämääräesitys katetaan lainanottovaltuutta korottamalla vastaavalla summalla.

Resurssivaliokunta (21.11.2022):
Resurssivaliokunta ohjaa, että esitetty investointiosan muutos viedään valtuuston hyväksyttäväksi. Resurssivaliokunta vaatii tarkemman selvityksen millaista ylimääräistä työtä Zeniitin matkailu- ja virkistysalueeseen alkuperäisesti varatun määrärahan ylitykseen sisältyy. Resurssivaliokunta ohjaa, että vastaavanlaiset määrärahan ylitykset on tuotava aikaisemmin valiokunnan tietoisuuteen ja käsiteltäväksi tarkemman selvityksen kera.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Zeniitin matkailu- ja virkistysalueen rakentamiseen lisätään 550 000 euron määräraha resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti vuodelle 2022. Lisämääräesitys katetaan lainanottovaltuutta korottamalla vastaavalla summalla.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.