Palveluvaliokunta, kokous 19.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Työllisyysalueen muodostaminen

244Dno-2023-511

Valmistelija

  • Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työnhakijoiden nopeaa työllistymistä sekä lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, vaikuttavuutta, monipuolisuutta ja yhdenvertaista saatavuutta. Laki työvoimapalvelujen järjestämisestä mukaisesti palvelut tulee tuottaa työllisyysalueella, jonka työvoimapohjan on oltava vähintään 20 000 henkilöä.

Oulun seudun kunnat ovat neuvotelleet työllisyysalueen perustamisesta. Alueen vastuukuntana toimisi Oulu, ja muina osapuolina olisivat Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pudasjärvi, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala. Kuntien on sovittava yhteistoiminta-alueiden muodostamisesta sekä ilmoitettava siitä työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä. Ilmoitukseen on liitettävä kunten välinen yhteistoimintasopimus sekä suunnitelma palvelujen järjestämisestä.

 

Valiokunnan ohjaus:

Palveluvaliokunta ohjaa lähtemään mukaan ehdotettuun työllisyysalueen muodostamiseen Oulun seudun kuntien kesken. (Oulu, Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pudasjärvi, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala)