Palveluvaliokunta, kokous 19.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 LISÄPYKÄLÄ: Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden tehtävien ja virkojen täyttöluvat (lisäpykälä)

244Dno-2022-716

Valmistelija

  • Jyri Ulvinen, sivistysjohtaja, jyri.ulvinen@kempele.fi

Perustelut

Virastovahtimestari/Kirkonkylätalo

Kempeleen Kirkonkylätalo rakentuu ajallaan ja valmistuu marraskuun lopussa. Kuluvan vuoden (2023) talousarviossa on perustettuna uuteen Kirkonkylätaloon virastovahtimestarin tehtävä. Virastovahtimestarin työhön kuuluu Kirkonkylätalon erilaisia asiakaspalvelu, turvallisuus ja tekniseen toimivuuteen liittyviä tehtäviä.

Virastovahtimestari toimii myös kunnallisesti vahtimestareiden työn koordinaattorina ja huolehtii esimerkiksi vahtimestareiden ammattitaitoon liittyvistä täydennyskoulutuksista.

Haetaan täyttölupaa virastovahtimestarin tehtävään 1.11.2023 alkaen.

 

Kirkonkylän koulu ja valmistava opetus/ S2

Lisämäärärahaesitys TA23/TA24

Kempeleen Kirkonkylän koulualueelle on muuttamassa lokakuun alussa kaksi uutta oppilasta. Oppilaat tarvitsevat valmistavaa opetusta oppiakseen suomen kieltä sekä kulttuuria. Pyydetään lupaa saada rekrytoida opettaja valmistavaan opetukseen Kempeleeseen ajalle 15.10.2023- 1.6.2024.

 ”Perusopetukseen valmistava opetus on tarkoitettu kaikille niille esi- ja perusopetusikäisille maahanmuuttotaustaisille lapsille ja nuorille, joilla ei ole vielä tarvittavia kielellisiä valmiuksia esi- tai perusopetuksessa opiskeluun. Opetukseen voivat osallistua sekä vasta maahan muuttaneet että Suomessa syntyneet maahanmuuttotaustaiset lapset ja nuoret. Opetukseen osallistuminen ei edellytä oleskelulupaa”.

 

Valiokunnan ohjaus:

Palveluvaliokunta ohjaa perustamaan tarvittavan valmistavan opetuksen tehtävän ajalle 9.10.2023-1.6.2024. Valiokunta ohjaa myöntämään tarvittavan lisämäärärahan vuodelle 2023 ja ottamaan tarpeen huomioon talousarviota 2024 valmisteltaessa.

Palveluvaliokunta ohjaa täyttämään perustetun virastovahtimestarin tehtävän 1.11.2023 alkaen.  Määrärahat sisältyvät talousarvioon 2023.