Keskusvaalilautakunta, kokous 30.11.2023

§ 40 Presidentinvaaleista tiedottaminen

244Dno-2023-383

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Vaalilain 49 §:n 1 momentin mukaan kunnan keskusvaalilautakunnan on tiedotettava kunnan alueella olevista kotimaan yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja äänestysajoista niissä sillä tavalla kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi.

Keskusvaalilautakunnan on hyvissä ajoin ennen ennakkoäänestyksen alkamista tiedotettava kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla vähintään:
1) vaalipäivä sekä äänestysalueiden äänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet ja äänestysaika; ja
2) ennakkoäänestysjakso sekä kunnan yleisten ennakkoäänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet sekä aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat.

Keskusvaalilautakunta voi lisäksi harkintansa mukaan kuuluttaa kotiäänestyksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta sekä muista vaalien toimittamiseen liittyvistä asioista. Kunnan kotisivuilla julkaistavien virallisten kuulutusten lisäksi ennakkoäänestyspaikat osoitteineen tulisi julkaista myös muilla tavoin. Aiemmin kuulutus on julkaistu kunnan kotisivujen lisäksi myös Rantalakeus-lehdessä.

Ehdotus

PUHEENJOHTAJA:
Keskusvaalilautakunta päättää tiedottaa presidentinvaaleista liitteen mukaisella kuulutuksella. Ilmoitus julkaistaan julkisten kuulutusten ilmoitustaulun lisäksi Rantalakeus -lehden kuntatiedotteessa 13.12.2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kirjaamo, graafinen suunnittelija

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)