Kunnanhallitus, kokous 12.2.2024

§ 60 Varhaiskasvatuksen opettajan tehtävän perustaminen/varhaiskasvatuspalvelut

244Dno-2024-56

Valmistelija

  • Virpi Uutela, varhaiskasvatuksen johtaja, virpi.uutela@kempele.fi

Perustelut

Kirkonkylätalossa toimii 12-ryhmäinen uusi Kirkonkylän päiväkoti. Päiväkoti on muodostunut kahdesta toimipisteestä: Kirkonkylän esikoulupäiväkodista (B-talo) ja Kirkonkylän päiväkodista (Hovintien tilaelementtipäiväkoti). Toimipisteiden johtamisesta on vastannut yksi päiväkodinjohtaja sekä yksi varajohtaja/toimipiste. Uuden Kirkonkylätalon valmistuttua, ei kahdelle varajohtajalle ole enää tarvetta. Varajohtajien pääasiallinen tehtävä on toimia varhaiskasvatuksen opettajan tehtävässä lapsiryhmässä, ja tämän lisäksi sijaistaa päiväkodinjohtajaa poissaolo tilanteissa.

Kirkonkylän esikoulupäiväkodin varajohtajan virassa oleva varhaiskasvatuksen opettaja on ilmoittanut halukkuutensa siirtyä varajohtajan virasta varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään Kirkonkylän päiväkodissa. Muutoksesta on järjestetty kuulemistilaisuus. Muutoksen jälkeen päiväkodissa toimii päiväkodinjohtaja ja yksi varajohtaja. Kevään 2024 aikana rekrytoidaan Kirkonkylän päiväkotiin lisäksi yksi apulaisjohtaja (KH 29.1.2024 §33).

Muutoksen vuoksi Kirkonkylän esikoulupäiväkodin varajohtajan viran tilalle tulee perustaa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä, johon nykyinen esikoulupäiväkodin varajohtaja siirretään. Varajohtajan viran lakkauttaminen tuodaan erikseen päätettäväksi myöhemmin. Muutoksesta ei aiheudu lisäkustannuksia, sillä se sisältyy varhaiskasvatuksen vuoden 2024 talousarvioon.

Varhaiskasvatuksen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävän varhaiskasvatuspalveluihin. Tehtävän sijoituspaikka työsuhteen alussa on Kirkonkylän päiväkoti. Tehtävän kelpoisuusehdot määräytyvät varhaiskasvatuslain (540/2018) 26 tai 27 § ja 75 § siirtymäsäädösten mukaisesti. Palkkaus ja palvelusuhteen ehdot määräytyvät OVTES:n G-osion mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy varhaiskasvatuksen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)