Palveluvaliokunta, kokous 2.4.2024

§ 42 LISÄPYKÄLÄ: Varhaiskasvatuksen virkojen ja tehtävien täyttöluvat (lisäpykälä)

244Dno-2024-55

Valmistelija

  • Virpi Uutela, varhaiskasvatuksen johtaja, virpi.uutela@kempele.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuspalveluiden hallinnossa työskentelee kaksi palvelusihteeriä. Palvelusihteerien keskeisiin tehtäviin kuuluvat muun muassa kunnallisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakasmaksujen tuloselvitys-, maksupäätös- ja laskutusprosessin tehtävät, yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelipäätös- ja maksatusprosessin tehtävät. Lisäksi tehtävään kuuluu monipuolisia asiakirja- ja taloustehtäviä.

Palvelusihteeri resurssia on vapautunut 40% (2 päivää/viikko) toisen palvelusihteerin siirryttyä osa-aika eläkkeelle. Vapautuneen 40% palvelusihteeri resurssin täyttäminen on tarpeen varhaiskasvatuspalveluiden toiminnan järjestämisen kannalta.

Kelpoisuusehtona palvelusihteerin tehtävään on soveltuva alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan.

Palvelusihteerin palkkakustannukset on varattu varhaiskasvatuksen vuoden 2024 talousarvioon täysimääräisesti. Täyttölupaa haetaan 40% (2pv/viikko) palvelusihteerin viralle.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta ohjaa täyttämään osa-aikaeläkkeelle siirtymisen myötä vapautuneen palvelusihteerin 40 % viran. Palkkakustannukset sisältyvät vuoden 2024 talousarvioon.