Elinvoimavaliokunta, kokous 23.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Ajankohtaiset asiat

Perustelut

Kunnallistekniikkapäällikkö esitteli aurauspalvelun tilannetta yksityisillä pihateillä. Tähän mennessä palvelun on voinut tilata kunnalta, joka on järjestänyt urakoitsijat tekemään aurauksen. Ehdotuksena on, että palvelu siirrettäisiin kunnalta suoraan urakoitsijalta tilattavaksi, jolloin asiakas voisi sopia haluamansa palvelun tason ja samat urakoitsijat pääsisivät tehokkaammin tekemään töitä samalla alueella. Palveluiden piiriin voisi tulla myös uusia toimijoita, joilla on pienempi pihateiden auraukseen sopiva kalusto. Palautteen antaminen toimisi myös suoremmin urakoitsijan ja asiakkaan välillä. Kunta kokoaisi rekisterin palveluntarjoajista, joilta palvelun voi tilata. Urakoitsijoiden kanssa käytyjen keskutelujen perusteella myös he ovat uuden palvelumallin kannalla. Palvelun hinta on todellisuudessa kustannustason nousun myötä huomattavasti korkeampi, kuin kunnan taksat ovat olleet ja palvelun hintaa olisi korotettava joka tapauksessa. 

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että uutta palvelumallia lähdettäisiin kokeilemaan. 

_____

Maankäyttöpäällikkö esitteli kunnalle tullutta tarjousta kiinteistön ostosta Zeppelinin alueen lähistöltä. Kiinteistöllä sijaitsee omakotitalo, mutta kaava ei mahdollista uuden rakentamista koska alue on kaavoitettu kaupallisten toimintojen alueeksi.

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että tarjottu myyntihinta on tasoltaan liian korkea ja että neuvotteluita jatkettaisiin.

_____

Elinvoimajohtaja esitteli Vihikarissa sijaitsevan tontin varaustilannetta, jossa tontti on varattu yritykselle puoleksi vuodeksi ja sen jälkeen jatkettu varausaikaa vielä puolella vuodella. Yritys on tarjoutunut ostamaan tontin ja elinvoimavaliokunnalta haetaan ohjausta, lähdetäänkö tontti myymään. Yrityksellä ei ole tiedossa tontin loppukäyttäjää eikä näin ollen suunnitelmia tontin käytöstä.

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että ei myytäisi tonttia, koska suunnitelmia tontin lopullisesta käytöstä ei ole saatavilla.

_____

Elinvoimajohtaja esitteli rakennusliikkeen suunnitelmia Voimatie 2 - tontille. Rakennusliike haluaisi ostaa tontin ja elinvoimavaliokunnalta haetaan ohjausta lähdetäänkö tontti myymään. Elinvoimavaliokunta ohjasi, että kyseinen tontti vaatii edustavampaa rakentamista kuin suunnitelmat osoittivat ja tonttia ei lähdettäisi tähän tarkoitukseen myymään.