Elinvoimavaliokunta, kokous 8.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Kempeleen eteläisen alueen osayleiskaava / Mitoitusperusteet

244Dno-2021-593

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi
  • Laura Felin, kaavasuunnittelija, laura.felin@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen eteläisen alueen osayleiskaavan valmistelu on edennyt alustavaan kaavaluonnokseen, jonka pohjalta on käyty viranomaisneuvottelu. Kaavaa on valmisteltu sen tavoitteiden mukaisesti saatu palaute ja valiokuntaohjaukset huomioiden.

Muutoksia asumisen mitoituksessa on tullut mitoitettavien alueiden aluerajauksiin. Muutoin mitoitus on laadittu aiemmin valiokuntaohjauksessa esitettyjen periaatteiden mukaisesti, joita ovat valittu poikkileikkausajankohta, edullisuusvyöhyketarkastelun teemat ja tavoitteellinen rakentamisen määrä haja-asutusalueella. Lisäksi mitoitettavilla alueilla on käytetty vyöhykekohtaista mitoituslukua rakennusoikeuden muodostumiseksi, joka on laadittu edellä esitettyjen periaatteisiin peilaten. Mitoitusluku yhdessä tavoitteiden, vyöhyketarkastelun sekä poikkileikkausajankohdan kanssa muodostavat mitoitusperusteet mitoitettaville alueille.

Valiokunnalta pyydetään ohjausta laadittuun asumisen mitoitusperusteisiin sekä toivotaan keskustelua alustavassa kaavaluonnoksessa esitettyihin ratkaisuihin.

Valiokunnan ohjaus:

Elinvoimavaliokunta (8.11.2022):

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että Luonungissa tiukennettaisiin mitoitusta 0,3 ha -> 1 ha. Lisäksi selvitetään, voiko Luonungin rakentamiselle asettaa vuosiluvun vesi- ja viemäriverkoston rakentamisen aikataulun mukaisesti. 

Osayleiskaavaluonnoksen alustavan suunnitelman mukaisesti voitaisiin edetä.

Esteellisyys:

Tarmo Turunen ja Jouko Etelä poistuivat osayleiskaavaluonnoksen alustavan suunnitelman esittelyn ajaksi.