Elinvoimavaliokunta, kokous 28.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Sarkkirannan alueen yleissuunnitelma

244Dno-2022-913

Valmistelija

  • Heino Peteri, liikuntapaikkamestari, heino.peteri@kempele.fi

Perustelut

Sarkkirannan urheilukeskuksen alueelle on laadittu yleissuunnitelma vuoden 2022 aikana. Suunnitelman lähtökohtana on urheilukeskusalueen monien eri toimintojen parantaminen ja yhteensovittaminen teknisesti, liikenteellisesti ja sisällöllisesti. Suunnitelmassa on otettu huomioon myös alueen teknisiä saneeraustarpeita ekologisten elinkaarimallien ja muun uudistamistarpeen näkökulmasta.  Suunnitelman ja siihen liittyvän toteuttamisen kustannusarvion on työstänyt suunnittelutoimisto Sitowise. Hanke on kokonaisuudeltaan hyvin merkittävä ja laaja-alainen. Suunnitteluhanke on käynnistetty LIPA:n, Liikuntapaikkojen kehittämisen työryhmässä nousseiden asioiden ja tarpeiden perusteella. Suunnittelua on ohjannut erillinen työryhmä, johon on kuulunut jäseniä kunnan eri toimiala sektoreilta. 

Suunnitelmaa on suunnitteluhankkeen aikana esitelty liikunnan asiantuntijaryhmässä, joka koostuu liikunnan opettajista ja urheiluseurojen edustajista, sekä kaikille kuntalaisille avoimessa kuntalaistilaisuudessa Pirilä -salissa. Esittelytilaisuuksissa saatu palaute ja ideat on käsitelty ja huomioitu nyt esillä olevassa yleissuunnitelmassa.

Suunnitelmaan on koottu kaikki alueella ilmenneet tarpeet, joista jokainen toteuttava osahanke päätetään erikseen talousarvioon sisältyvässä investointisuunnitelmassa. Suunnitelman kokonaiskustannusarvio on noin 6 miljoonaa euroa, joka toteutetaan vaiheittain useamman vuoden aikana.

Elinvoimavaliokunta antaa ohjauksen Sarkkirannan alueen yleissuunnitelmasta.

Valiokunnan ohjaus:

Elinvoimavaliokunta (28.2.2023):

Elinvoimavaliokunta oli tyytyväinen Sarkkirannan yleissuunnitelman sisältöön.