Resurssivaliokunta, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Lisämääräraha / tivolikenttien rakentaminen

244Dno-2023-135

Valmistelija

  • Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta on sopinut yhteistyöstä Suomen Tivolin ja Kempeleen Vesihuollon kanssa. Kempeleen Vesihuolto rakentaa Zatelliitissa sijaitsevan tonttinsa 3054-2 etukäteen niin, että tivoli voi toimia tontilla kunnes Zeniitin matkailualue valmistuu. Kunnanhallitus on hyväksynyt kokouksessaan 20.3.2023 §98 aiheeseen liittyvät vuokrasopimukset. Kunnan maksuosuudeksi jäisivät Vesihuollon toimintaan kuulumattomat rakenteet ja parkkipaikat, yhteensä 400 000 euroa. Investoinnilla kunta saa vetovoimaisen matkailukohteen, joka tuo sekä päiväkävijöitä että yöpyjiä kuntaan. Tivolirakenteita voidaan hyödyntää myös muiden tapahtumien ja kokoontumisten järjestämiseen kesäkauden ulkopuolisina aikoina.

Kertainvestointi tulisi rahoittaa lisämäärärahalla. Lisämääräraha voidaan kattaa verotulokohtaa korottamalla, sillä viimeisin verotuloennuste ylittää talousarvioon kirjatut verotulot.


Resurssivaliokunta (8.5.2023):
Resurssivaliokunta ohjaa, että tivolikenttien rakentamiseen tarkoitettu lisämääräraha hyväksytään. Lisämääräraha lisätään investointiosaan ja katetaan verotulokohtaa korottamalla.