Resurssivaliokunta, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Yhdistelmätyöntekijöiden ja laitoshuoltajien kelpoisuusehdot

244Dno-2023-299

Valmistelija

  • Marjo Rauma, ateria- ja puhdistuspalvelupäällikkö, marjo.rauma@kempele.fi

Perustelut

Ateria- ja puhdistuspalveluissa on jatkuva tarve rekrytoida lisää henkilöstöä. Viimeisen vuoden aikana on ollut suuria haasteita löytää kelpoisuusehdot täyttävää henkilöstöä. Ateria- ja puhdistuspalveluiden yhdistelmätyöntekijän kelpoisuusvaatimuksena on laitoshuoltajan ammattitutkinto, catering-alan perustutkinto tai vastaava aikaisempi koulutus ja hygieniapassi. Laitoshuoltajan kelpoisuusvaatimuksena on laitoshuoltajan ammattitutkinto tai vastaava aikaisempi koulutus. Kasvavan työvoimapulan vuoksi esitämme, että ehdottomasta tutkintovaatimuksesta luovuttaisiin ja kelpoisuuden täyttäisi jatkossa myös riittävä työkokemus vastaavista tehtävistä.​​​​​​

Jatkossa yhdistelmätyöntekijän kelpoisuusehtona olisi laitoshuoltajan ammattitutkinto, catering-alan perustutkinto, vastaava aikaisempi koulutus tai riittävä työkokemus vastaavista tehtävistä ja hygieniapassi. Laitoshuoltajan kelpoisuusehtona olisi laitoshuoltajan ammattitutkinto, vastaava aikaisempi koulutus tai riittävä työkokemus vastaavista tehtävistä.
 

Resurssivaliokunta (8.5.2023):
Resurssivaliokunta ohjaa, että yhdistelmätyöntekijöiden ja laitoshuoltajien kelpoisuusehdot päivitetään esitetyn mukaisesti, jolloin kelpoisuusehtoihin lisätään riittävä työkokemus vastaavista tehtävistä.