Palveluvaliokunta, kokous 25.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Ylikylän koulun liikuntasalihanke

244Dno-2023-568

Valmistelija

  • Jyri Ulvinen, sivistysjohtaja, jyri.ulvinen@kempele.fi

Perustelut

Ylikylän koulun vanha liikuntasali on ollut jo pitkään käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi ja tarve liikuntatiloille on suuri Kempeleen kunnan eteläisellä alueella. Nykyisen tilan korjaamista ei ole katsottu tarkoituksenmukaiseksi. Suunnitelmana on purkaa vanha Ylikylän koulun liikuntasali ja rakentaa sen tilalle uusi.

Nykytilanteessa koulu- ja harrastustoiminta on toiminut väliaikaisjärjestelyillä sekä vuokraamalla tiloja esimerkiksi yksityisiltä toimijoilta. Koululiikunta on sisäkaudella järjestetty liikuntakeskus Zempissä, joka ei kaikilta osin sovellu koululiikuntaan ja jossa opetussuunnitelman mukainen opetuksen järjestäminen on varsin haasteellista.  Lisäksi Ylikylän koululta puuttuu tilat, jossa voi järjestää juhlia tai tapahtumia isommalle joukolle. Näiden seikkojen vuoksi uuden salin rakentaminen on todettu välttämättömäksi.

Kokoaikaisesti kunnan hallinnoimia nykyaikaisia liikuntasaleja on kunnan länsipuolella Kirkonkylän yhtenäiskoulun liikuntasali sekä kunnan pohjoispuolella Linnakankaan yhtenäiskoulun liikuntatilat. Muut liikuntasalit ovat pieniä yksilohkoisia alakoulujen ja päiväkotien liikuntasaleja.

Uutta liikuntasalihanketta on valmisteltu laajasti osallistaen Kempeleen vapaa-aikapalvelut, urheiluseurat ja järjestöt, liikuntafoorumi, koulu, nuoret ja päättäjät.

Hankkeessa tullaan huomioimaan vahvasti kiinteistön elinkaari, energiatehokkuus, tilojen monikäyttöisyys, esteettömyys ja yhdenvertaisuus.

Liitteenä on Ylikylän liikuntahallin hankesuunnitelma, jossa esitetään hanketta tarkemmin. Asiaa esittelee Jyrki Oikarinen A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:stä.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta ohjaa etenemään Ylikylän koulun liikuntasalihankkeessa vaihtoehdon 3 mukaisesti. Palveluvaliokunta toivoo, että hankkeen valmistelu tehdään erityistä huolellisuutta noudattaen, koska sillä on myös iso taloudellinen merkitys kokonaisuudessa.

 

Liitteet

Oheismateriaali