Palveluvaliokunta, kokous 23.1.2024

§ 7 Virkanimikkeen muutos, erityisluokanopettaja /Linnakankaan koulu

244Dno-2024-28

Valmistelija

  • Jyri Ulvinen, sivistysjohtaja, jyri.ulvinen@kempele.fi

Perustelut

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen kannanoton (10/2022) perusteella opetushallitus on linjannut, että kokoaikaista erityisopetusta ja/tai yksilöllistettyjä oppimääriä voivat opettaa vain erityisluokanopettajan nimikkeellä olevat erityisopettajat. Linnakankaan koululla suurin osa erityisopettajista on laaja-alaisen erityisopettajan nimikkeellä eli heillä ei tämän kannanoton perusteella ole pätevyyttä edellä mainittujen oppilaiden opettamiseen. Tästä syystä Linnakankaan koulu ehdottaa erityisopettajan viran (0199) muuttamista erityisluokanopettajan viraksi. Tämä antaa laajemmat mahdollisuudet erilaisen erityisopetuksen järjestämiseen, ja on myös rekrytoinnin kannalta houkuttelevampi.

Vaikutus muutoksella on kahden viikkotunnin verran. Erityisluokanopettajan tehtävässä opetusvelvollisuus on 22h/vko, kun se erityisopettajan tehtävässä on 24h/vko. Nämä katetaan olemassa olevasta tuntikehyksestä.

 

Valiokunnan ohjaus:
Palveluvaliokunta ohjaa muuttamaan erityisopettajan viran 0199 erityisluokanopettajan viraksi. Kustannusvaikutus katetaan tuntikehyksestä.