Valtuusto, kokous 5.2.2024

§ 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Perustelut

Kuntalain 94 §:n 4 momentin mukaan valtuuston kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä.

Hallintosäännön 21 luvun 1 §:n 1 momentin mukaan kokouskutsu valtuuston kokoukseen on lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisella kuulutuksella. Kokouskutsussa on ilmoittava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.

Kutsu valtuuston kokoukseen on julkaistu julkisena kuulutuksena torstaina 1. päivänä helmikuuta 2024 sekä julkaistu samana päivänä sähköisessä kokouspalvelussa.

Valtuusto toteaa, onko kokous kokoonkutsumistapaan ja jäsenmäärään nähden laillinen ja päätösvaltainen sekä hyväksyy kokoukselle esityslistan mukaisen asiain käsittelyjärjestyksen.

Päätös

Seuraavat valtuutetut olivat ilmoittaneet olevansa estyneitä saapumaan kokoukseen ja heidän tilalleen oli kutsuttu seuraavat varajäsenet:

Valtuutettu Varavaltuutettu
Anu Leivo Teemu Pääkkö
Tuula Rauma Saija Kivelä

 

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja jäsenmäärään nähden päätösvaltaiseksi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)