Valtuusto, kokous 7.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Käynnissä olevat hankkeet ja hankesitoumukset

244Dno-2022-779

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Vuotta 2022 koskevassa talousarviossa on todettu, että projektit ja hankkeet, jotka ylittävät talousarviovuoden, on vietävä valtuuston päätettäväksi. Kempeleen kunnassa on käynnissä useita hankkeita, joiden toteutus sijoittuu useammalle kalenterivuodelle. Hankkeiden omarahoitusosuuteen sitoutuminen merkitsee tällöin hankkeen rahoittamiseen varautumista tulevissa talousarvioissa.Sitovien talousarviovaikutusten vuoksi päätösvalta hankkeiden omarahoitusosuuksista kuuluu valtuustolle.

Aiemmin sitoutuminen hankerahoitukseen on tapahtunut joko osana talousarviokäsittelyä tai erillisellä valtuuston päätöksellä. Kunnan hankeportfolion hallinnan kannalta on ilmennyt tarvetta tarkastella hankkeita kootusti, jotta hanketoiminnan kokonaisuus ja volyymi hahmottuu selkeämmin. Käynnissä olevista hankkeista on koostettu listaus, josta ilmenee eri prosessien toteuttamien hankkeiden määrä, kuvaus, omarahoitusvaikutus ja kesto. Listaus ei sisällä sellaisia hankkeita, joissa kunta ei ole päätoteuttaja ja joihin kunta ei osallistu omarahoitusosuudella.

Kempeleen kunnan ajantasainen hankelistaus on esityslistan liitteenä. Osallistuminen Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri -hankkeeseen on jo aiemmin käsitelty valtuustossa 20.6.2022 § 43.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus

  1. merkitsee hankelistauksen tiedoksi ja
  2. esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteestä ilmenevät omarahoitukset ja varautuu niihin tulevassa talousarviossa. 

 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että Juho Leppänen poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.