Valtuusto, kokous 7.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Valtuustoaloite / Kirkonkylän koulun B-talon purkupäätöksen ottaminen uudelleen harkintaan / Tapio Juvani (lisäpykälä)

244Dno-2022-818

Perustelut

Valuutettu Tapio Juvani esitti seuraavan aloitteen:

"Kirkonkylän koulun B-talo valmistui vuonna 2004. Rakennus on siis varsin uusi. Nykyisin koulurakennuksessa toimii kirkonkylän esikoulupäiväkoti. Koulun kunto todettiin viimeisessä rakenneteknisessä kuntotutkimuksessa varsin hyväksi. Mitään merkittävää korjaustarvetta ei ilmennyt. Alapohjan osalta korjausarvio oli vain 100.000 euroa ja ilmastointijärjestelmän osaltakin vain 35.000 euroa. Sen lisäksi tuli muita pienempiä toimenpide-ehdotuksia mitkä olivat lähinnä huoltoluonteisia tai säätötoimenpiteitä. Tutkimuksen mukaan yleisesti rakennuksen rakenteissa ei havaittu merkittäviä puutteita tai vaurioita tai vaurioherkkiä rakenteita.

Kunnassa on jatkuva tilantarve erityisesti päiväkodin ja koulujen osalta. Linnakankaalla tarvitaan lisää tilaa. Samoin Kirkonkylällä valmistellaan jo uusia tiloja lukiolle. Santamäen koulu alkaa myös ikääntyä ja sielläkin on odotettavissa korjaustarpeita. Voisiko Kempele Akatemia siirtyä edullisempiin tiloihin. Samoin kalliille väistötiloille on ollut koko ajan tarvetta niin miksi purkaa hyväkuntoinen rakennus millä varmasti olisi vielä hyötykäyttöä. Vaihtoehtoja ja tilantarvetta on odotettavissa. Kirkonkylän B-talolle olisi siis vielä käyttöä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kirkonkylän koulun B-talon purkupäätös otetaan uudelleen harkintaan ja mietitään talon uudelleen käyttöä. Pelkästään säästyneillä purkukuluilla rakennus saataisiin saneerattua."

Päätös

Aloite lähetetään kunnanhallitukselle asianmukaisia toimenpiteitä varten.