Valtuusto, kokous 22.5.2023

§ 34 Lisämääräraha / Tivolikenttien rakentaminen

244Dno-2023-135

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta on sopinut yhteistyöstä Suomen Tivolin ja Kempeleen Vesihuollon kanssa. Kempeleen Vesihuolto rakentaa Zatelliitissa sijaitsevan tonttinsa 3054-2 etukäteen niin, että tivoli voi toimia tontilla kunnes Zeniitin matkailualue valmistuu. Kunnanhallitus on hyväksynyt kokouksessaan 20.3.2023 §98 aiheeseen liittyvät vuokrasopimukset. Kunnan maksuosuudeksi jäisivät Vesihuollon toimintaan kuulumattomat rakenteet ja parkkipaikat, yhteensä 400 000 euroa. Hankkeeseen sitoutumisesta ja tarvittavasta kunnan maksuosuudesta tiedusteltiin ennakkoon (14.2.2023) myös valtuuston kantaa, ja kaikki valtuustoryhmät suhtautuivat hankkeen edistämiseen ja rakentamiseen myönteisesti. Investoinnilla kunta saa vetovoimaisen matkailukohteen, joka tuo runsaasti päiväkävijöitä ja yöpyjiä kuntaan. Tivolirakenteita voidaan hyödyntää myös muiden tapahtumien ja kokoontumisten järjestämiseen kesäkauden ulkopuolisina aikoina sekä alueelle tulevaisuudessa sijoittuvien uusien yritysten pohjarakenteina.

Kertainvestointi tulee rahoittaa lisämäärärahalla. Lisämääräraha voidaan kattaa verotulokohtaa korottamalla, sillä viimeisin verotuloennuste ylittää talousarvioon kirjatut verotulot.

Resurssivaliokunta (8.5.2023):
Resurssivaliokunta ohjaa, että tivolikenttien rakentamiseen tarkoitettu lisämääräraha hyväksytään. Lisämääräraha lisätään investointiosaan ja katetaan verotulokohtaa korottamalla.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää tivolikenttien rakentamiseen 400 000 euron määrähärahan vuoden 2023 talousarvion investointiosaan muihin pitkävaikutteisiin menoihin. Lisämääräraha katetaan verotulokohtaa korottamalla.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.