Valtuusto, kokous 22.5.2023

§ 42 Nuorisovaltuuston aloite / Turvallisemman tilan periaatteiden laatiminen ja käyttöönotto Kempeleessä / Nuorisovaltuusto (lisäpykälä)

244Dno-2023-338

Perustelut

Kempeleen kunta on mukana UNICEF:n Lapsiystävällinen Kunta -toimintamallissa. Kempeleen lapsiystävällinen kunta -toimintasuunnitelmassa yhtenä toimenpiteenä on luoda kuntaan turvallisemman tilan toimintamalli ja periaatteet. Turvallisemman tilan periaatteet ovat käytössä useissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa, ja lapsiystävällinen kunta -työn yhteydessä nuorisovaltuusto on nostanut esille niiden laatimisen myös Kempeleeseen. Nuorisovaltuusto kokee tärkeäksi, että turvallisemman tilan periaatteet laaditaan yhteneviksi koko kunnassa. Periaatteet tulee saada pysyväksi malliksi Kempeleen jokaisessa yksikössä sekä kunnan tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Nuorisovaltuusto ehdottaa, että Kempeleen kunta laatii turvallisemman tilan toimintamallin ja periaatteet yhdessä lasten, nuorten ja muiden toimijoiden kanssa sekä ottaa ne käyttöön kaikessa kunnan toiminnassa.

 

Kempeleen nuorisovaltuusto, kokous 16.5.2023 §8

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Liitteet

Oheismateriaali