Valtuusto, kokous 22.5.2023

§ 43 Valtuustoaloite / Leikkipuistoruokailun järjestäminen / Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä (lisäpykälä)

244Dno-2023-339

Perustelut

Olemme eläneet viimeiset vuodet erikoisia aikoja. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeukselliset ajat, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, inflaatio, korkojen ja muiden elinkustannusten nousu ovat heijastuneet eittämättä jokaiseen talouteen, myös meillä Kempeleessä. Kustannusten nousu vaikuttaa tuntuvasti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin.

Näin kesän kynnyksellä herää huoli meidän perheiden pärjäämisen puolesta. Koulujen ja päiväkotien loma-aikoina päivittäinen maksuton ruokailu ja sosiaaliset ulottuvuudet jäävät kesätauolle ja perheiden taloudelliset haasteet kasvavat, osalle ehkä jopa hälyttävän korkeaksi.

Syrjäytymisen ehkäisemiseksi, perheiden taloudellisen ahdingon vähentämiseksi sekä sosiaalisen osallisuuden lisäämiseksi me valtuutetut esitämme alaikäisille kempeleläisille suunnatun moniammatillisen ja yli sektorirajojen toteutettavan leikkipuistoruokailun järjestämistä meidän lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi sekä kohtaamisen mahdollistajaksi kesäajalla.

Leikkipuistoruokailulla on pitkät perinteet useassa kunnassa. Se toimii parhaimmillaan perheiden tukiverkkona, yhteistyön mahdollistajana, matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, kesätyömahdollisuutena sekä tarvittaessa tukitoimena perheille.  

 

Kempeleessä 22.5.2023

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Liitteet

Oheismateriaali