Kunnanhallitus, kokous 14.8.2023

§ 274 Laitoshuoltajan tehtävän muuttaminen yhdistelmätyöntekijäksi

244Dno-2023-472

Valmistelija

  • Marjo Rauma, ateria- ja puhdistuspalvelupäällikkö, marjo.rauma@kempele.fi

Perustelut

Ateria- ja puhdistuspalveluilla on irtisanoutumisen myötä vapautunut laitoshuoltajan tehtävä. Ensisijainen työskentelykohde on sijoittunut Ylikylän koululle, jossa toimintamalli muuttuu uuden keskuskeittiön valmistumisen myötä 1.1.2024. Ylikylän nykyinen valmistuskeittiö muuttuu jakelukeittiöksi ja kouluruokailun toteutuksen vaatiessa keittiölle useita henkilöitä, muuttuu työnkuvat laitoshuoltajan tehtävistä yhdistelmätyöntekijöiksi. Näin ollen laitoshuoltajan tehtävä olisi hyvä muuttaa jo nyt rekrytointivaiheessa yhdistelmätyöntekijäksi. Tällä hetkellä sijaisten saatavuudessa on haastetta ja nimikkeenmuutos ja täyttölupa tulevat hallitukseen ohi resurssivaliokunnan käsittelyn rekrytoinnin kiireellisyyden vuoksi.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää, että laitoshuoltajan tehtävä muutetaan yhdistelmätyöntekijäksi ja että kunnanhallitus myöntää tehtävälle täyttöluvan.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)