Kunnanhallitus, kokous 26.2.2024

§ 77 Valtionavustus lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen

244Dno-2024-73

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Aaltonen, rehtori, lukio, kimmo.aaltonen@edu.kempele.fi

Perustelut

Kempeleen lukio kehittää ohjausta suurella sydämellä. Vahvistamme henkilökunnan osaamista ja luomme entistä systemaattisemman toimintamallin opiskelijoiden haasteiden ja vahvuuksien tunnistamiseen. Luomme tukioppaan ja kehitämme heikoimmin menestyvien opiskelijoiden tukipolun opintojaksoista selviytymiseen. Kehitämme menetelmiä, joilla opiskelijat tavoittavat tuen mahdollisimman vaivattomasti. Rekrytoimme kouluun toisen erityisopettajan, jonka työpanosta hyödynnetään etenkin oppitunneilla sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Opetushallituksen päätös:
Opetushallitus myöntää avustusta hankkeelle 77 400 €. Hankkeelle hyväksytyt kokonaisnettomenot ovat yhteensä 86 000 €. Valtionavustusprosentti on 90 %.

 

Valiokunnan ohjaus:
Kyseessä on hanke, joka koskee valtionavustusta lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen. Opetushallitus on myöntänyt avustusta hankkeelle 90% ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat yhteensä 86 000 euroa. Palveluvaliokunta ohjaa etenemään hankkeen edellyttämällä tavalla.

 

 

Valmistelija

  • Kimmo Aaltonen, rehtori, lukio, kimmo.aaltonen@edu.kempele.fi

Perustelut

Lukio on hakenut hankeavustusta oppimisen tuen kehittämiseen lukiokoulutuksessa. Hankkeella vahvistetaan henkilökunnan osaamista ja luodaan entistä systemaattisempi toimintamalli opiskelijoiden haasteiden ja vahvuuksien tunnistamiseen. Lisäksi luodaan tukiopas ja kehitetään heikoimmin menestyvien opiskelijoiden tukipolku opintojaksoista selviytymiseen. Hankkeella kehitetään myös menetelmiä, joilla opiskelijat tavoittavat tuen mahdollisimman vaivattomasti. Hankerahalla rekrytoidaan kouluun toinen erityisopettaja, jonka työpanosta hyödynnetään etenkin oppitunneilla sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Opetushallitus on myöntämyt avustusta hankkeelle 77 400 €. Hankkeelle hyväksytyt kokonaisnettomenot ovat yhteensä 86 000 €. Valtionavustusprosentti on 90 %.

Palveluvaliokunta (6.2.2024):
Kyseessä on hanke, joka koskee valtionavustusta lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen. Opetushallitus on myöntänyt avustusta hankkeelle 90% ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat yhteensä 86 000 euroa. Palveluvaliokunta ohjaa etenemään hankkeen edellyttämällä tavalla.

Sivistysjohtaja:
Ehdotan, että Kempeleen kunta osallistuu lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämisen hankkeeseen palveluvaliokunnan ohjauksen mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy sivistysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)